Haminan talousalueen uutislehti

Monimuotoisuus valttia Monexin toiminnassa

Kuukausi sitten juhlavasti avattu Haminan nuorten ja varhaisnuorten eli alakoululaisten yhteisen monitoimitilan Monexin käyttö on startannut vilkkaana. Pappilansalmen koulun tiloissa oleva Monex on aamupäivisin ajoittain koulun käytössä, mutta alakoulun nuorimpien koulupäivän päätyttyä Mo­nex täyttyy jo klo 11 iltapäiväkerholaisista eli eka- ja tokaluokkalaisista.

– Meillä on eka- ja tokaluokkalaisista joka päivälle listat heistä, jotka tulevat iltapäiväkerhoon Monexiin. Jollei lasta ala kuulumaan, Pappilansalmen koulun ip-ohjaajat Susan Peri tai Anna-Liisa Kytömäki huolehtivat lapset paikalle, sillä meidän on tiedettävä, missä pienimmät kulkevat, sanoo Sanna Silvo, joka koordinoi Haminan avointa varhaiskasvatusta sekä ip-toimintaa.

– Pappilansalmen ip-toiminnan tiimissä on tänä keväänä myös opiskelija sekä työelämääntutustuja, heidän läsnäolo on tärkeä lisä ryhmässä. Aikuisia ei ole koskaan liikaa, lisäkäsille ja sylille on aina tarvetta.

Monexin profiili muuttuu, kun kolmasluokkalaisten koulupäivä päättyy. Sisään astelevat kolmasluokkalaiset, jotka ovat jo kasvaneet iltapäiväkerhosta ulos. Kun koulu on tyhjentymässä, nämä mininuokkarilaiset viettävät  Monexissa aikaa läksyjensä parissa. Heitä varten paikalla ovat myös ohjaajina kaupungin uudet nuorisotyöntekijät Satu Tompuri ja Markus Lemmetyinen.

Pappilansalmen koulun valmistuttua keskustan alueen nuorisotilatoiminta siirtyi Rauhankadun nuokkarista koululle Monexille. Rauhankatu ei ole kuitenkaan sulkenut oviaan, vaan toiminta talossa jatkuu klubeina vahvasti musiikkiin painottuen. Toiminnan vastuuvetäjä on kulttuurituottaja Tomi Pekkola. Myös aktiivinen nuorisovaltuusto jatkaa Rauhankadun tiloissa.

– Haminan nuorisopalvelut toimii kasvatus- ja koulutusvaliokunnan alaisena. Mo­nexissa nuorisopalvelut lyövät luontevasti kättä varhaiskasvatuksen kanssa. Lapsille on luotu tässä turvallinen polku kohti aikuisuutta, sanoo nuorisokoordinaattori Jenny Amperla.

– Meillä nuorisopuolella tilanne on nyt hyvä, parempi kuin koskaan aikaisemmin. Toimintamme on avointa ja kaikilla halukkailla on mahdollisuus tulla mukaan.

Nuorisopalveluista on koottu kaksi tiimiä. Heikki Kotilainen toimii nuoriso- ja järjestötyön koordinaattorina apunaan vasta vakinaistettu nuorisotyöntekijä Hanna-Kaisa Lähde.

Jenny Amperlan tiimiin kuuluu Satun ja Markuksen lisäksi oppisopimusopiskelija Heidi Kuikko.

Iltapäiväkerho toimii Mo­nexin mallin mukaan myös Uuden Summan koulun nuorisotilassa yhteistyössä nuorisopalveluiden kanssa.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide