Haminan talousalueen uutislehti

KD tarjoaa rakentavaa vaihtoehtoa

Inhimillinen, oikeudenmukainen, perheystävällinen ja yritteliäs Suomi on Kristillisdemokraattien vaihtoehto kevään eduskuntavaaleissa. Kaakkois-Suomen vaalipiiriin puolue asettaa täyden 17 ehdokkaan listan ja tavoitteena on edustajan läpimeno.

Edellisissä vaaleissa paikkaa ei saavutettu, vaikka kärkiehdokas Sari Palm sai lähes 3 600 ääntä. Vaaliliitto jäi edustajajapaikasta noin 1 300 äänen päähän.

Ehdokkaista yksi on haminalainen fysioterapeutti Pirkko Parjanen, 61, toisen kauden kaupunginvaltuutettu, joka oli ehdolla eduskuntaan myös neljä vuotta sitten käydyissä vaaleissa.

Miten kristillisdemokraatit eroavat ohjelmallaan muista puolueista?

– Vaalimme kristillisiä arvoja ja hyviä suomalaisia perinteitä. Ihmisillä pitää olla oikeus mielipiteen-, sanan- ja uskonnonvapauteen. Haluan, että Suomi on jatkossakin turvallinen hyvinvointiyhteiskunta, sanoo Parjanen.

Kaakkois-Suomen vaalipiiri on laaja ulottuen syvälle Savoon Heinävedelle saakka. Parjanen ihmettelee kansalaisten äänestyskäyttäytymistä, kun kymenlaaksolaiset löytävät ehdokkaansa turhan usein joko Etelä-Savosta tai Etelä-Karjalasta.

– Äänestäjien pitäisi oivaltaa, että kymenlaaksolaisten asioita eduskunnassa ajavat parhaiten täkäläiset ehdokkaat ja kansanedustajat. Koko maata koskevien yhteisten asioiden hoitamisen lisäksi on selvää, että oman maakunnan kehittäminen kiinnostaa omia edustajia.

– Etelä-Kymenlaaksosta on nykyisessä eduskunnassa vain kaksi edustajaa, kun normaali määrä on ollut neljä.

Pirkko Parjanen puhuu samaan hengenvetoon lapsiperheiden ja vanhusten hoivan puolesta.

– Puolueemme esittää lapsilisiin merkittävää tasokorotusta sekä 1 000 euron vauvarahaa jokaisesta syntyvästä lapsesta. Mutta auttaako syntyvyyden nousuun Suomessa mikään, kun yhteiskunnassa ei ole henkistä tilaa lapsille, pohtii Parjanen.

– Pidämme tärkeänä vanhusasiavaltuutetun tehtävän perustamista, kansaneläkettä ja takuueläkkeitä tulisi myös tarkistaa.

Rantarata on myös yksi Parjasen teemoista:

– Samalla, kun Itäisen rantaradan tulevaisuutta arvioidaan, on valtatie 15 eli runkotie Rantahaasta Kouvolaan kunnostettava. Rantaradankin aika tulee, mutta kiireellisenä tulisi rakentaa tuplakiskotus välille Kouvola – Kotka, sillä liikenne-ennusteiden mukaan tuo rataosuus tukkeutuu kestämättömästi lähivuosina.

– Rantarata Haminaan saakka toisi elinvoimaa Etelä-Kymenlaaksoon, kun pääkaupunkiseutu olisi nopean ja saasteettoman yhteyden päässä. Etelä-Kymenlaakson sijainti pääkaupunkiseudun ja monimiljoonaisen Pietarin välissä on erinomainen.

Parjanen on valmis ottamaan maahan lisää kiintiöpakolaisia mutta myös työperäistä maahanmuuttoa.

– Tarvitsemme joka tapauksessa lisää maahanmuuttoa. Keskeinen osa onnistunutta kotouttamista ovat muun muassa kielitaito, koulutus ja työ, jotka edesauttavat sopeutumista suomalaiseen yhteiskuntaan. Hallitulle työperäiselle maahanmuutolle näytän vihreää valoa!

 

Kaakkois-Suomen vaalipiiri, Kristillisdemokraattien  kansanedustajaehdokkaat:
Liisa Ahonen Mikkeli, Mikko Almgren Kotka, Aila Asikainen Juva, Eija Hauska-Mertanen Imatra, Maiju Hölsä Savitaipale, Olavi Kietäväinen Puumala, Jouni Koskela Savonlinna, Päivi Kovanen Pieksämäki, Maaret Lommi Kotka, Pirkko Parjanen Hamina, Juha Rantalainen Lappeenranta, Sakari Smeds Kouvola, Antti Taipale Lappeenranta, Meriel Tuliainen Mikkeli, Tarja Turunen Lappeenranta, Vesa Vainio Kouvola ja Ansela Villikka Kouvola.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide

Lue myös