Haminan talousalueen uutislehti

Nuoriso piinasi ehdokkaita

Haminan nuorisovaltuuston vaalipaneeli haastoi kansanedustajaehdokkaat heittäytymään. Televisiosta tuttuja viihdyttäviä visailuohjelmia Kuutamolla ja Haluatko miljonääriksi (kansanedustajaksi) mukaillen kertoivat paikalla olleet Katja Andrejev (vihr.), Hannah Honkanen (kesk.), Janne Nyholm (ps), Mia Patanen (vas.) ja Nina Peltola (sdp) enemmän ja vähemmän tosia sattumuksia elämästään.

Ehdokkaita hiillostettiin myös yksilöidyllä kysymyspattereilla ajankohtaisista aiheista. Näkökantaa kysyttiin mm. metsien hakkuutavoitteisiin, lihantuotantoon, viinien vapauttamiseen ruokakauppoihin ja translakiin.

Kansanedustajaehdokkaat kiittelivät tapahtuman mukavan rentoa henkeä ja innostivat nuoria käyttämään äänioikeuttaan vaaleissa.

– Nuorten tietoisuus politiikasta ja yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta on lisääntynyt. Omalla vaalipaneelilla halusimme tehdä ehdokkaita tutummaksi nuorille, totesivat Tiina Pulkkinen ja Roni Nordström nuorisovaltuustosta.

– Kiinnostus tärkeisiin yhteiskunnallisiin asioihin on selvästi lisääntynyt Haminassakin. Siitä kertoo mm. 150 oppilaan osallistuminen koululakkoon ilmaston puolesta, nuorisovaltuuston puheenjohtaja Sanni Korjus lisäsi.

Osa aikuisista tuntuu sietävän huonosti nuorten aktiivisuutta yhteiskunnallisessa keskustelussa. Mm. sosiaalisessa mediassa ovat nuoret saaneet kuraa niskaansa, jos kohta monelta taholta kiitostakin toiminnastaan. Koululakosta on joillakin paikkakunnilla napsahtanut merkintä luvattomasta poissaolosta.

– Haminassa tätä ei tapahtunut, kouluissa ymmärrettiin ja hyväksyttiin päivän tarkoitus.

Tulevalta hallituskaudelta nuoret haluaisivat ilmastokysymysten edistämisen lisäksi tuloksia koulutukseen liittyvissä asioissa. Toiveena on saada muotoseikan vuoksi torpattu kansalaisaloite toisen asteen maksuttomasta koulutuksesta uudelleen käsittelyyn.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli