Haminan talousalueen uutislehti

PS luottaa vahvaan peruskannatukseen

Perussuomalaisilla on Kaakkois-Suomen vaalipiirissä vahva kannatus. Eduskuntavaaleissa 2015 puolue valtasi neljä paikkaa. Puolueen ehdokkaiden äänimäärä oli vaikuttava 51 600.

Ehdokaskaarti näissä vaaleissa on vaihtunut. Poissa ovat viime vaalien ääniharava, eduskuntaryhmän jakautumisessa kesällä 2017 Sinisten leiriin siirtynyt ministeri Jari Lindström sekä Kokoomuksen listoille hypännyt Kaj Turunen. Kokoomus otti ehdokkaaksi listoilleen myös viimeksi varakansanedustajaksi Perussuomalaisista 4 600 äänellään jääneen Pekka Korpivaaran.

Perussuomalaisten kannatus on kuitenkin edelleen kova ainakin galluppien valossa.

Haminalainen kaupunginvaltuutettu Janne Nyholm, 35, on ensimmäistä kertaa ehdolla eduskuntaan. Kolmannen kauden valtuutettuna hän johtaa Perussuomalaisten valtuustoryhmää.

– Olin mukana vaalikiertueilla jo neljä vuotta sitten eikä kannatus ja pöhinä näiden vaalien tilaisuuksissa ole ainakaan heikompi. Oman kampanjani keskitän pääasiassa Kymenlaaksoon sekä maltillisesti Etelä-Karjalaan. Sosiaalisen median kautta tavoitan kannattajani myös vaalipiirin etäisimmistä kolkista, arvioi Nyholm.

Perussuomalaiset koetaan tiukkana maahanmuuttokriittisenä puolueena. Nyholm toteaa tyytyväisenä, että tuo kriittisyys on nyt levinnyt vähitellen muihinkin puolueisiin.

– Humanitäärisen maahanmuuton kustannukset ja lieveilmiöt ovat kestämättömiä. Se muutto ei työvoimavajeitamme korjaa. Maahanmuutto ei ole vain yksi asia, hintalappu on huima, puhutaan miljardeista.

– Esimerkiksi Oulussa ja Helsingissä maahanmuuttajataustaisten tekemien seksuaalirikosten absoluuttinen määrä on jo suurempi kuin kantaväestön. Suomalaisten sinisilmäisyys on hämmentävää.

Nyholm sanoo, että maahanmuuttajat eivät ole missään tilanteessa ratkaisu työvoimapulaan.

– Ongelmat ovat palkkauksessa. Kun palkka on kohdallaan, tekijöitä löytyy siivoukseen, hoivatyöhön ja muuallekin. Meidän tulee katsoa myös koulutuksessa riittävän etäälle, jottei työvoimapula kaadu päälle millään alalla.

Perussuomalaisten mukaan toisen asteen koulutuksen pitäisi olla maksutonta.

– Ammattikoulun käyminen ei ole läheskään kaikille se lopullinen uraratkaisu. Rahaa ammatilliseen koulutukseen pitää saada lisää, kun kaksi edellistä hallitusta ovat nipistäneet resurssit minimiin.

– Lisää rahaa opetuksen tasoon ja laatuun, säästöt eivät saa kaataa koulutusjärjestelmäämme! painottaa Janne Nyholm.

Useimmat puolueet ovat ennen vaaleja suhtautuneet varauksellisesti mahdolliseen hallitusyhteistyön Perussuomalaisten kanssa. Etäisyyden ottaminen alkoi jo Perussuomalaisten kesän 2017 puoluekokouksen jälkeen.

Vaalimenestyksellä on kuitenkin keskeinen merkitys ja siihen Perussuomalaiset luottaa.

– Viime eduskuntavaaleissa saimme Kaakossa 51 700 ääntä. Uskon että pystymme pitämään neljä paikkaamme noin 46 000 äänellä. Kun Keskustalta lähtee kaksi paikkaa ja Kokoomukseltakin yksi paikka, meillä on mahdollisuudet vaikka pariin lisäpaikkaankin, laskelmoi Nyholm.

 

Kaakkois-Suomen vaalipiiri,  Perussuomalaisten kansanedustajaehdokkaat:
Juho Eerola Kotka, Antti Eskelinen Kouvola, Mervi Eskelinen Pieksämäki, Tanja Hartonen-Pulkka Mäntyharju, Ilpo Heltimoinen Lappeenranta, Carina Jäntti Kotka, Timo Karstu Mikkeli, Kari Kattainen Ruokolahti, Sheikki Laakso Kouvola, Jere Liikkanen Mikkeli, Leo Lindström Kouvola, Matii Lundenius Savonlinna, Jani Mäkelä Lappeenranta, Janne Nyholm Hamina, Juha Rantakaulio Luumäki, Päivi Sivenius Rautjärvi ja Ano Turtiainen Juva.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli