Haminan talousalueen uutislehti

Vimpa Islands sai arvostetun palkinnon

Haminalainen matkailuyritys Vimpa Islands on palkittu Vuoden 2019 Kehittyvänä maaseutumatkailuyrityksenä. Yrityksen edustajat Pertti ja Virpi Illi vastaanottivat palkinnon valtakunnallisessa maaseutumatkailuyrittäjien ja -kehittäjien seminaarissa Ähtärissä.

Tunnustus jaettiin nyt 12:nnen kerran. Palkittu yritys Vimpa Islands on tehnyt erittäin määrätietoista työtä ja palvellut kotimaisia ja kansainvälisiä asiakkaita yhtenä itäisen Suomenlahden rannikkomatkailun kärkiyrityksenä.

Investointeja, tuotekehitystä, uuden ideointia, markkinointia ja myyntiä yhdistää asiakkaalle tarjottavat elämykset ja laadukkaaseen palveluun panostaminen.

Idearikkaus ja rohkea ote yhdistää alueen luontokokemusta, perinteitä ja historiaa ovat vieneet yritystä ja sen matkailupalveluja vahvasti eteenpäin.

Yrittäjäpariskunnalla on erityisen vahva osaaminen ja kokemus asiakaslähtöisyyden huomioiseen ja laatuun panostamiseen.

Vuonna 1999 perustettu Vimpa Islands täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Yritys toimii Haminan saaristossa, mantereella Vimpasaaressa ja ekologisella Rakinkotkan Viikinki-saarella.

Yrityksen toiminta-ajatuksena on järjestää yrityksille sekä yksityisille matkailijoille laadukkaita ja unohtumattomia kokous-, kalastus- ja elämysmatkoja.

Yritys tuottaa palvelut omilla kiinteistöillä sekä kalustolla sekä tekee yhteistyötä monien paikallisten palvelutarjoajien kanssa Haminassa.

Vimpa järjestää ympäri vuoden kokouksia, kalastusretkiä, lintu-, luonto- ja hyvinvointiretkiä. Vuokralla on myös 8 mökkiä mantereella ja saaressa. Vimpasaaressa on 35 vuodepaikkaa sekä Rakinkotkan saaressa 62 vuodepaikkaa.

Rakinkotkan saari on viikinkien idän reitin varrella ja alueella on runsaasti jälkiä viikinkien yli tuhat vuotta sitten tekemistä retkistä. Nykyisin Rakinkotka toimii Viikinki-saarena, jossa on vahvasti otettu ohjelmatarjontaan mukaan viikinkien muinaiset askareet ja ruokailut.

Rakinkotkassa tuotetaan vihreää sähköä auringosta ja tuulesta hybridivoimalaitoksella. Niittyjä laiduntavat lampaat ja aamuisin herätyksestä vastaa kymmenen kanan laumaa vartioiva kukko. Rakinkotkaa on rakennettu suurelta osin vanhoista hirsistä, vanhasta laudasta sekä lämpökäsitellystä puusta.

Vimpassa vierailee vuosittain matkailijoita noin 20 eri maasta.

– Yllätys, sitä se oli. Yllätys palkitsemisemme oli varmasti monille muillekin alan konkareille, sillä olemme yrityksenä alalla vielä perin nuori, luonnehti Pertti Illi Vimpa Islandsin saamaan palkintoa.

Vimpa Islandsin matkailutuote herätti alan toimijoiden keskuudessa suurta huomiota. Osansa huomiosta sai myös Haminan kaupunki, jota yrittäjäpariskunta toi esille.

– Aivan varmasti saimme palkinnosta uutta intoa kehittää tuotettamme, jonka ekologiset ratkaisut herättivät tilaisuudessa suurta huomiota, arvioi Virpi Illi.

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli