Haminan talousalueen uutislehti

Omat äänet omille, sanoo Miehikkälän Jukka Hallikainen

Vuoden 2008 tangokuningas Jukka Hallikainen on Kaakkois-Suomen Kokoomuksen yllätysnimi eduskuntavaaliehdokkaiden listalla. Ahkerasti työkseen maatamme kiertävä artisti on kuitenkin ollut tiiviisti mukana politiikassa jo yli kuusi vuotta. Mies istuu kotikuntansa Miehikkälän kunnanvaltuustossa ja myös kunnanhallituksessa jo toista kautta.

– Politiikkaa olen seurannut jo koulupojasta lähtien. Silloin pääsin eräässä kouluprojektissa haastattelemaan ministeriäkin, kun silloinen ympäristöministeri Sirpa Pietikäinen vastasi myönteisesti haastattelupyyntöömme, kertoo Hallikainen, joka tavoitettiin lauantaina Miehikkälän torilta jakamassa itsekeittämäänsä hernekeittoa. Väkeä riitti tasaisesti iltapäivän puolelle ja lopulta soppatykki tyhjeni.

– Tällaisessa toritapahtumassa on kaikki hauskaa siihen saakka, kun jäljellä on enää soppatykin peseminen. Keiton kanssa aloitin hyvissä ajoin edellisenä päivänä, mutta kyllä keitto sitten maistuikin.

Miehikkälä on Kaakkois-Suomen pienimpiä kuntia, mutta pienestäkin kunnasta on noustu eduskuntaan.

– Koko Etelä-Kymenlaakson tukea tässä kuitenkin tarvitaan läpimenoon. Äänestäjien tulisi nähdä aina lähiehdokkaat ensin. Ei Kymenlaakson ihmisten asioita eduskunnassa hoida muut kuin kymenlaaksolaiset, se on nähty, painottaa Hallikainen.

Kokoomus sai kevään 2015 eduskuntavaaleissa lähes 16 %:n kannatuksen, joka riitti kolmen edustajan läpimenoon. Kokoomus jäi kokonaan ilman Kymenlaakson edustajaa, kun vahvat kotkalaisehdokkaat söivät toisensa ulos ja puolue kompastui ehdokasasetteluun.

Hallikaisen mukaan tilanne on Etelä-Kymenlaaksossa nyt toinen.

– Nyt ehdokkaana etelästä on minun lisäkseni vain kokenut kotkalaispoliitikko Jari Elomaa. Onnistuneella vaalityöllä on mahdollista päästä maaliin. Omat äänet omille, pelkistää Hallikainen.

Työssään esiintyvänä artistina Jukka Hallikainen kohtaa äänestäjiään keikoilla vaikkapa Kanarian saarilla.

– Kun olen julkisuuden henkilö ammattini puolesta, minua on helppo lähestyä ja kertoa omista ongelmistaan. Politiikan puolelle on sanailu usein mennytkin keikkojen tauoilla.

Poliittisella agendallaan Jukka Hallikainen nostaa keulaan työn, yrittäjyyden ja turvallisuuden.

– Tavoite työllisyyden nostamiseksi 75 %:iin on kova mutta sinne on mahdollista päästä yrittäjyyden verohelpotuksilla. Keventämällä pienen mikroyrittäjän verotusta ja velvoitteita sille alueelle voisi syntyä nopeastikin jopa kymmeniä tuhansia uusia työpaikkoja, arvioi Hallikainen.

– Maamme on täynnä yhden – kahden hengen pienyrittäjiä, jotka haluaisivat työllistää ulkopuolisenkin. Se kuitenkin edellyttäisi liikevaihdon tuplaamista, sillä yrittäjän velvoitteet työllistäjänä on vedetty kohtuuttomiksi.

Pian tangokuninkuusvoittonsa jälkeen Jukka Hallikainen päätti muuttaa vanhempiensa syntymäkuntaan Miehikkälään, jossa hän nuorempana vietti kaikki kesät. Uudessa talossa asuu nyt nelihenkinen perhe.

– Oli luonnollinen ratkaisu lähteä mukaan Miehikkälän kuntapolitiikkaan muuttomme jälkeen. Politiikan kautta oli vaivatonta tutustua asukkaisiin ja päästä sisään asuinkuntamme asioihin.

Turvallisuus on keskeinen puheenaihe Suomessa mutta ennenmuuta rajakunnissamme:

– Rajojemme turvallisuus on yhteinen huolemme. Meillä on oltava aina riittävät resurssit rajojemme valvontaan.

– Poliisien määrä Kaakkois-Suomessa on nipistetty kohtuuttoman alhaiseksi. Sen voi huomata aina, kun esimerkiksi Miehikkälään tarvitaan poliisia, odotusaika on aina kolme varttia tai enemmänkin, sillä partio lähtee aina Kotkasta, arvioi Jukka Hallikainen.

 

Kaakkois-Suomen vaalipiiri,
Kokoomuksen kansanedustajaehdokkaat:
Brandt-Ahde Linda Lappeenranta, Elomaa Jari Kotka, Hallikainen Jukka Miehikkälä, Huuskonen Vesa Imatra, Häkkänen Antti Mäntyharju, Kaunisto Ville Kouvola, Kopra Jukka Lappeenranta, Korpivaara Pekka Kouvola, Ma Ding Lappeenranta, Peitsaro Panu Savonlinna, Rasola Nina Mikkeli, Saaristo Lilla, Imatra, Sairanen Lea Savonlinna, Tani Iida Kouvola, Turunen Kaj Savonlinna, Vakkila Jukka Savitaipale ja Valtola Oskari Mikkeli.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli