Haminan talousalueen uutislehti

Ennakkoäänestys sai äänestäjät liikkeelle

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys sai äänestäjät liikkeelle Haminassa. Vaalitoimitsija Yasmine Benjenna kertoi, että ensimmäisenä äänestyspäivänä oli hyvin vilkasta. Etenkin aamupäivällä.

– Ja toisena äänestyspäivänä vieläkin vilkkaampaa. Väkeä oli jo odottamassa, kun ovet pääkirjaston Kaspersaliin avattiin, Benjenna kertoi.

Kaspersalissa äänestämässä käynyt Harri Pousi sanoi, että ehdokkaan valitseminen oli helppoa. Hän myös sanoi käyvänsä äänestämässä aina ennakkoon, jos se vain on mahdollista.

– Puolueen valinta ei niinkään tuota ongelmaa ja tällä kertaa myös ehdokkaan valinta oli aika helppo, mitä se ei aina ole, kertoi Kaija Ahokas.

Kaija Ahokas myös kertoi käyvänsä mieluummin äänestämässä ennakkoon, kuin vasta varsinaisena äänestyspäivänä.

Ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä haminalaisista äänioikeutetuista 4,9 prosenttia oli käynyt antamassa äänensä ja toisen äänestyspäivän päätyttyä äänestysaktiivisuus oli noussut 10,3 prosenttiin. Tuolloin äänioikeutetuista haminalaisista 1 681 oli jo käynyt uurnalla.

Kaakkois-Suomen vaalipiirissä 6,1 prosenttia oli käynyt äänestämässä ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä ja toisena päivänä äänioikeutetuista äänensä oli antanut 12,4 prosenttia.

Viimeinen ennakkoäänestyspäivä on 9.4. ja varsinainen vaalipäivä 14. huhtikuuta.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli