Haminan talousalueen uutislehti

Hamina Mosna Blues jyrää nyt nelipäiväisenä

Haminassa toukokuun puolivälissä järjestettävän bluesfestivaalin Hamina Mosna Bluesin pääesiintyjä on Honey B. & T-Bones. Mielenkiintoinen paikallinen ryhmä on pääkonsertissa Wanhalla Työskillä lauantaina 18.5. myös esiintyvä Sleepy Pilot.

Vasta viime syksynä yhteissoitot aloittanut Sleepy Pilot koostuu nuorista musiikin harrastajista.

– Puolet biiseistämme ovat säveltämiäni ja sanoittamiani, puolet ovat covereita. Aloittaessamme syksyllä juuri tämä konsertti oli tavoitteenamme, paljasti Pinja Viitasaari, 18, kevään abiturientti, joka uskoi mustan vakiohattunsa vaihtuvan kesään mentäessä valkoiseksi.

– Tomi Pekkolan ohjauksessa olemme menneet huimasti eteenpäin, kertoi kosketinsoittimista ja laulusta vastaava Pinja.

Iiris Sareskorpi, 17, on ryhmän kitaristi.

– Yläasteella kiinnostuin musiikista, nyt olen soittanut musiikkiopistossa jo puolitoista vuotta. Tämä on ensimmäinen bändini, kertoi Iiris.

16-vuotias Tuure Suomalainen vastaa Sleepy Pilotin rytmipuolesta, hän hallitsee rumpujen lisäksi percussionit.

– Hevitaustalta olen kehittänyt itseäni. Samir Geperin ohjauksessa olen opiskellut nyt bluesrockia, paljasti Tuure.

15-vuotias Taavi Suutari on ryhmän juniori. Saksofonin ohella hän soittaa ryhmän bassokuviot:

– Vuosia olen käynyt musiikkiopistoa, sieltä olen ammentanut oppini.

Pinjan säveltämät biisit kertovat elämästä ja ihmissuhteista.

– Herkätkään tarinat eivät estä revittelyä ja vahvaa tulkintaa ja onhan meillä solististakin osaamista, arvioi Pinja, joka katsoo kuitenkin jo nyt jatko-opintoihin, toimittajan työt kiinnostaisivat:

– Mitä bändille tapahtuu lähdettyäni opiskelemaan, se on arvoitus. Jollakin tavalla sitä pyritään kuitenkin jatkamaan.

Viidettä kertaa järjestettävä Hamina Mosna Blues laajenee tänä vuonna nelipäiväiseksi. Avajaistapahtumassa ravintola Hyökyssä keskiviikkona 15.5. on estradilla kolme bändiä. Torstaina bluesin makuun päästään Kino Haminassa esitettävässä kulttielokuvassa Blues Brothers. Ilta jatkuu Hallinkulman bileissä, jossa esiintyvät Old Wood’n Joe’s Hobo Bluestruction sekä Wildcard Andy & Tank Bass Thompson.

Perjantaina ravintola mon ­amissa pidettävissä tapahtuman avajaisissa musisoi Jazz-Blues-Orkesteri Seulb. Touhu jatkuu Seurahuoneella ja esiintyjä ovat Tribute to B.B. King with Jimmie ”Bluesman” Lawson & The Local Heroes. Alakerrassa esiintyvät Vai Vai Set ja heti puolenyön jälkeen The Bluezy Expectations.

– Bluesmessu on Mosnan uutuus. Lauantaina klo 17.30 Johanneksen kirkossa alkavassa messussa esiintyy Kotka Gospel johtajanaan Jarmo Kaijansinkko, paljastaa Haminan kulttuurituottaja Ilkka Muurman.

KotkaGospel kuoroa säestää ammattimuusikoista koostuva yhtye: kitara Juha Björninen, koskettimet Otto Tikkanen, basso Harri Ruotjoki ja lyömäsoittimet Samir Geper. Bluesmessu toteutetaan yhteistyössä Haminan seurakunnan kanssa.

Hamina Mosna Blues pääkonsertti alkaa lauantaina klo 19.30 Haminan Wanhalla Työskillä. Honey B. & T-Bones on 35 vuotta yhtäjaksoisesti toiminut Honey B & T-Bones kuuluu suomalaisen rytmimusiikin klassisiin kokoonpanoihin. Ryhmä on levyttänyt 15 täyspitkää albumia ja esiintynyt ympäri Eurooppaa sekä myös osissa Pohjois-Amerikkaa.

Afrikkalais-suomalainen Faso Kan vahvistettuna paikallisilla muusikoilla ”Africa meets Hamina” ja haminalaisnuorten Sleepy Pilot ovat illan muut esiintyjät.

Lue lisää aiheesta:

TATTOO jättijako 6.5.-toistaiseksi
Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli