Haminan talousalueen uutislehti

Umpisolmu, joka ei avaudu

Haminan vanha, pitäisikö sanoa edesmennyt uimahalli palasi kaupunginhallitukseen liki vuoden tauon jälkeen. Jo kerran ostajan kanssa tehty kauppa purettiin ja tavoitteeksi otettiin uusi kauppasopimus.

Haminan entinen uimahalli, joka sijaitsee As Oy Satamakatu 3:n yhteydessä, rakennettiin 1960-luvun lopussa. Kaupunki oli tyytyväinen, kun taloyhtiö otti uimarit kupeelleen, sillä ilman taloyhtiön myötämielisyyttä uimahallin valmistuminen Haminaan olisi siirtynyt kenties vuosikymmenillä.

Tilaa uimahallissa on 780 m2 ja sopimuksen mukaan se vastaa 49 % taloyhtiön osakekannasta. Näin senvuoksi, että uimahalli ei voinut olla asunto-osakeyhtiössä enemmistönä. Yhtiövastikkeista uimahallin omistajan eli Haminan kaupungin osuus on 56 %.

Uimahallin lopetettua toimintansa 2013 Linnoituksen uimahallin valmistuttua vanhassa uimahallissa ei ole ollut mitään toimintaa. Sensijaan taloyhtiö on toteuttanut  yli miljoonan euron putkiremonttinsa, josta Haminan kaupungin eli veronmaksajien osuus on noin 500 000 euroa.

Asunto-osakeyhtiön yhtiöjärjestys on lain turvaama. Kaupunki ei pääse eroon maksuvelvoitteistaan, vaan maksaa jatkossakin 9 000 euron kuukausivastikkeen. Vuodessa kertymä on noin 0,68 miljoonaa euroa.

Kun kaupunki myi uimahalliosakkeensa virolaisyritykselle 1 001 euron hintaan, taloyhtiössä haistettiin kaupan takaa pyrkimystä päästä eroon rasittavasta vastuusta, johon kaupunki on yhtiöjärjestyksessä sitoutunut. Valitus hallinto-oikeuteen pysäytti kaupan toteutumisen.

Nyt on käynnistymässä uusi yritys uimahallitilojen hyödyntämiseksi. Koska tilojen rasitteena ovat jatkossakin 9 000 euron kuukausivastikkeet, helppoa ei uusiokäyttö tule olemaan. Asunto-osakeyhtiön väki seuraa tarkkana kauppojen edistymistä, sillä sen etu on jatkossakin uimahallitiloissa toimiva maksukyinen yhtiön osakas. Kukapa omasta öljylähteestään luopuisi!

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus

Previous slide
Next slide