Haminan talousalueen uutislehti

Vaalipäivän jännitys hiipi valvojaisiin

Sunnuntai-illan vaalitunnelmat hiipivät hiljalleen ylöspäin, kun kannattajaryhmät ja ehdokkaat odottivat ennakkoäänten julkaisemista. Ensimmäisen kerran näissä vaaleissa ääniä annettiin ennakkoon enemmän kuin varsinaisena vaalipäivänä.

Haminan sosialidemokraatit linnoittautuivat baari Hallinkulmaan. Vuodesta 1974 alkaen vaalitouhuissa mukanaollut Pentti Hämäläinen ennakoi sosialidemokraateille vaalivoittoa. Kun ennakkoäänten kannatuslukema 18,9 % lävähti esiin, mies meni mietteliääksi, sillä viimeisten gallupien perusteella saattoi odottaa kannatuksen nousevan yli 20 %:n.

– Kokoomus on lähellä, mutta Perussuomalaisten nousuun en usko. Ennakkoäänten pohjalta pitäisin punamultaa todennäköisimpänä hallituspohjana, arvioi Hämäläinen.

Pohja arviolta mureni kuitenkin pian, kun ääntenlaskun edistyttyä selvisi, että Keskusta on syöksyssä ja toisaalta Perussuomalaiset hiipii vaalipäivän vahvimpana puolueena aivan Sdp:n tuntumaan.

Kymenlaakson perussuomalaiset jännittivät vaalimenestystään hotelli Leikarissa. Toiselle kaudelleen nyt valittu kotkalainen Juho Eerola oli rauhallinen:

– Oma paikkani taisi varmistua jo ennakkoäänillä eli se jännittämisestä. Hieman taidetaan olla jäljessä edellisvaaleista, mutta lähelle 17,7 %:n lukemia menemme, arvioi Eerola.

Oikein mies tilanteen luki, sillä Perussuomalaiset nousi ennakkoäänien 15,1 %:n kannatuksesta lopulta 17,5 %:iin.

Haminan Vihreät linnoittautuivat päivystämään vaalituloksen kehittymistä Haminan Teatterin kahvilaan. Haminalaisehdokas Katja Andrejev iloitsi Vihreitten vahvasta noususta:

– Näyttää siltä, että yllämme Kaakkois-Suomessa kahteen paikkaan. Se on historiallinen tulos, arvioi Andrejev.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli