Haminan talousalueen uutislehti

Pomppiva Kennu-pupu tuo kesän Haminaan

Kevätmarkkinat on perinteinen alku Haminan kesälle. Nuorkauppakamarin järjestämät markkinat pidetään Haminan torilla ensi sunnuntaina 28.4.

Perinteitä kunnioittaen markkinoilla julkistetaan vuoden positiivisin haminalainen ja myös lapsille tuttu Kennu-pupu on pomppimassa.

Markkinoiden myyntipaikoista on merkittävä osa jo varattu, niitä voi kysyä p. 040 328 7273.

Kevätmarkkinoiden perinteisiin kuuluvan Positiivisimman haminalaisen valinta tehdään nyt 13:nnen kerran. Vuosi sitten kunniakirjan ja kukkapuskan sai Eila Tulokas. Aikaisemmin palkittujen joukossa ovat olleet mm. Juha Kylmälä, Jarkko Lappeteläinen, Patu Patanen, Juha Toikka ja Maila Ekholm.

– Avaimet valinnassa ovat suurella yleisöllä. Yleisö voi ehdottaa ja äänestää haluamiaan ehdokkaita, joista eniten suosiota saanut sitten myös palkitaan, sanoo Haminan Nuorkauppakamarin presidentti Mia Reila.

Vuoden positiivisimman äänestäminen käy kätevästi joko Reimarissa julkaistavalla äänestyskupongilla tai lähettämällä sähköpostilla ehdokkaansa nimen osoitteeseen nuorkauppakamari.hamina@hotmail.com.

Äänestyskupongin voi jättää perjantaihin 26.4. klo 15 mennessä Reimarin toimistoon (Maariankatu 14). Kupongin voi jättää myös Kevätmarkkinoilla olevaan torin uudella esiintymislavalla sijaitsevaan Nuorkauppakamarin markkinapaikkaan markkinapäivänä klo 12 mennessä.

Vuoden positiivisin haminalainen palkitaan ja julkistetaan Kevätmarkkinoilla klo 14.

Haminan Nuorkauppakamari on vuonna 1967 perustettu nuorten, alle 40-vuotiaiden aikuisten kansainvälinen kehittymis- ja johtamiskoulutusjärjestö.

Suomen Nuorkauppakamarit ry:n kautta Haminan kamari on yhteydessä kansainväliseen jäsentensä kehittymis- ja johtamisjärjestöön. Sitä kautta avautuu jäsenistölle valtava kontaktiverkko.

– Tänä vuonna painopisteemme ovat jäsenhankinnan ohella koulutuksissa, joihin 18 – 40-vuotiaista koostuva jäsenistömme osallistuu kiitettävästi, sanoo presidentti Reila.

Avainsanoja Nuorkauppakamarien toiminnassa ovat itsensä kehittäminen, kansainvälisyys, yhteisövaikuttaminen sekä verkostoituminen eli suhdetoiminta.

– Antoisa harrastus tarjoaa jäsenille laadukkaan koulutuksen ohella toimintaa, elämyksiä ja hauskoja hetkiä yhdessä muiden kanssa, vinkkaa Mia Reila.

Tavara vaihtuu Kevätmarkkinoilla!

Haminan Nuorkauppakamarin toimelias väki järjestää markkinoitten yhteyteen myös käyttötavarain vaihtopisteen.

– Vaihtoon voi tuoda vaikkapa vaatteita vauvasta teineihin, kunhan tavara on ehjää, puhdasta ja käyttökelpoista. Raha ei liiku vaan tavaraa vaihtoon tuova voi vastaavasti ottaa mukaan löytämänsä jutun, sanoo Katja Finogina Haminan Nuorkauppakamarista.

– Jos joku tavara tai tuote ei liiku meiltä eteenpäin, se lahjoitetaan jonnekin. Takaisin lahjoittajan ei tarvitse tavaraansa enää viedä.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli