Haminan talousalueen uutislehti

Valtuutettujen ero tuo epävarmuutta

Kolmen valtuutetun ero Kokoomuksen valtuustoryhmästä hämmentää Haminan kuntapolitiikkaa. Suurin myllerrys on tietenkin Kokoomuksen sisällä, mutta vaikutukset yltävät myös sosialidemokraattien ja Keskustan puolelle, sillä kaupungin hallinto on pitkälle näiden kolmen puolueen yhteistyön varassa.

Haminan Kokoomuksessa on järkkynyt ennenkin. Pro Hamina -liike nousi vuosituhannen vaiheilla omilla teemoillaan valtuustoryhmään vahvaksi vaikuttajaksi, mutta liike pysyi kuitenkin samassa valtuustoryhmässä. Vuoden 2008 kuntavaaleissa Kokoomus rynni satamateemoillaan jättivoittoon ja voiton tuloksena Kotkan ja Haminan satamat yhdistyivät yhteiseksi yhtiöksi HaminaKotkan Satama Oy:ksi.

Isoon valtuustoryhmään on aina sopinut erilaisia mielipiteitä. Kun on ollut vahvoja johtajia, laineet ovat lyöneet korkeimpina. Satamavaaleissa 2008 Kokoomuksen suurimmaksi puolueeksi johdattaneen Tapio Lepistön ansiot satamien yhdistämisessä ovat kiistattomia, mutta oikomaan hänkin joutui kiperimmissä paikoissa, kaikkia demokratian pelisääntöjä ei ollut aina aikaa noudattaa.

Kokoomuksen valtuustoryhmän jättäneet valtuutetut ovat ryhmänsä tuoreimpia, ensimmäisen kauden valtuutettuja. He taisivat unohtaa, että politiikassa toimiminen on kuntatasollakin pitkäjänteistä työtä, jossa pikavoittoja ei ole tarjolla.

Demokratian olemukseen kuuluvat myös tappiot, aina ei voi voittaa. Sooloilijoiden saavutukset jäävät useimmiten mitättömiksi, sillä politiikka on kuntatasollakin yhteispeliä.

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus

Previous slide
Next slide