Haminan talousalueen uutislehti

Haminan seutu tutuksi myös viipurilaisille

Haminan kaupunki teki perjantaina tiiviin markkinointi-iskun Viipuriin. Alvar Aallon suunnittelemassa kirjastossa oli sanomaa kuulemassa nelisenkymmentä viipurilaista, virkamiehiä, matkailualaa ja tavallisia kansalaisia.

Kaupunginjohtaja Hannu Muhosen johtamaan delegaatioon kuului myös Hamina Tattoon toiminnanjohtaja Hannu Kaukiainen. Viro­joelta seurueeseen liittyi Virolahden kunnanjohtaja Osmo Havuaho.

Reilun tunnin kestänyt esityspaketti avasi Haminan tarjoamia mahdollisuuksia matkailijoille. Tarjolla viipurilaisille oli myös vastapainetut venäjänkieliset matkailuesitteet. Puitteet Viipurin kirjastossa olivat erinomaiset myös esitystekniikan puolelta.

– On tärkeää tarjota tietoja Haminan matkailutarjonnasta, historiasta ja kulttuurista. Jotkin asiat jäävät aina elämään katsojien mieliin herättäen kiinnostuksen, uskoi kaupunginjohtaja Muhonen.

Viipuri oli ennen sotia koko Kaakkois-Suomen kaupankäynnin keskeinen kohde. Ei Haminan eikä Kotkan seudulta lähdetty kauppa-asioita hoitamaan Helsinkiin vaan suuntana oli Viipuri.

Kunnanjohtaja Havuaho toi puheenvuorossaan vahvasti esiin myös Zsar-outletkeskuksen mahdollisuuksia.

– Me uskomme Virolahdella Zsarin vahvaan nousuun. Lähiviikkoina Zsarissa avataan jälleen useita uusia myymälöitä ja Zsarin vetovoima on kiistaton myös Venäjän puolella, sanoi Havuaho.

– Myönteisiä uutisia on kuulunut myös Kouvolan seudulta, jossa kaavaillaan myös ostosretkien järjestämistä Zsariin.

Haminan ja Viipurin edustajien puheenvuoroja oli kuuntelemassa myös Viipurin piirikunnan hallinnon matkailuosaston päällikkö Pjotr Fomin, jolle esitetyt asiat olivat tuttuja.

– Meillä on vastaavaa ristikkäistä markkinointiyhteistyötä myös Lappeenrannan kanssa. On erinomainen asia, että Haminakin on aktivoitunut, sanoi Fomin.

– Kansalaiset myös täällä Venäjällä haluavat tietää naapureistaan enemmän ja enemmän. Haminan kannalta on harmillista, että ohitustie todella ohittaa Haminan. Kun turistit tulevat yli rajan, Hamina on aivan liian helppo ohittaa 120 km/h nopeudella.

Kansainvälisten suhteiden päällikkö Vladimir Vasiljev Viipurin piirikunnan hallinnosta oli tyytyväinen tilaisuuden antiin.

– Yleisö sai haminalaisten vierailusta paljon uutta tietoa. Alustavasti on jo sovittu vastaavan tilaisuuden järjestämistä tänä kesänä myös Haminassa, sanoi Vasiljev.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide