Haminan talousalueen uutislehti

Lukiolaiset pureutuivat paikalliseen historiaan

Haminan lukiolaiset avarsivat maailmankuvaansa vuosi sitten Helsinki-päivällä. Tänä keväänä ei katsottu etäälle, vaan ohjelmassa oli lukiolaisten Hamina-päivä.

Ohjelmassa oli pieni meriristeily, vierailu RUK:n tiloihin sekä myös RUK-museoon. Wanha Veteraani oli useimmille täysin uusi tuttavuus, kaupungin museot jo tutumpia.

Lukion historianopettaja Kim Merivirta sanoi, että vuoden verran kehitelty tiivisohjelmainen päivä tarjosi useimmille oppilaille paljon uutta.

– Päivä korvaa sopivasti paikallishistorian kurssin puuttumista. Historiaa ei opita vain kirjoista, tällainen opastettu tutustuminen Haminan historian kohteisiin antaa enemmän, arvioi Merivirta.

Lukion 1. luokan oppilaat aloittivat opastetulla kierroksella RUK:hon, josta siirryttiin Tervasaareen. Siellä odotti valmiina laivuri Kari Auvisen kipparoima Vikla III.

– Kierros sataman edustalle avaa varmuudella silmät sataman merkityksestä Haminalle, tuumasi Auvinen ennen risteilyn starttia.

Oppilaat Ronja Tilli ja Elli Harju pitivät Hamina-päivää tarpeellisena sekä mielenkiintoisena.

– Nämä paikathan ovat tuttuja, muttemme ole koskaan oikeasti tutustuneet niihin. Pojille kierros RUK:ssa oli taatusti mielenkiintoisempi kuin meille tytöille, sanoivat Ronja ja Elli.

Lukion 1. ja 2. luokkien oppilaat oli jaettu ryhmiin, joita eri pisteillä odottivat osaavat oppaat. Rauhanturvaamisen ja veteraanityön perinnekeskus Wanha Veteraani avattiin vasta vuosi sitten ja on jo senvuoksi suurimmalle osalle haminalaisia outo kohde.

– Kerran olen päässyt vierailemaan Wanhassa Veteraanissa aikaisemminkin. Arvostan veteraanejamme ja rauhanturvaamistyötämme korkealle ja eräs tuttavani on ollut itsekin rauhanturvaamiskomennuksella, kertoi Sanni Korjus, 2. luokan oppilas.

– Kierros RUK:ssa oli todella mielenkiintoinen, sillä varusmiespalvelu on yksi mahdollisuus omassa tulevaisuudessani!

Sannin luokkatoveri Oskari Ahola sanoi, että Haminassa on hienoja kohteita, joiden pitäisi tulla tutuiksi kaikille haminalaisille.

– Luulin tietäväni likimain kaiken Haminasta mutta nyt löytyi ihan uusia kohteita aivan koulumme naapurista, intoili Oskari.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli