Haminan talousalueen uutislehti

Valkolakki on yksi avain nuoren tulevaisuuteen

Senni Korpela on yksi Haminan lukion kevään ylioppilaista.

Senni Korpela on yksi Haminan lukion uusista ylioppilaista. 19-vuotias Senni kertoi odottaneensa rauhallisesti kirjoitusten tuloksia.

– Joitakin ylläreitähän sieltä aina voi tulla muttei järisyttäviä. Kirjoitukset menivät osaltani koko lailla odotusteni mukaan, kertoi kahteen laudaturiinkin yltänyt Senni.

– Kielet ovat aina olleet vahvuuteni ja se kyllä näkyi tuloksessa. Lukuvuoden 2016-17 vietin vaihto-oppilaana Etelä-Saksassa. Se oli hyvä vuosi, vaikka opintoni venyivätkin vuodella.

Kuluneen kevään aikana on julkisuudessa ollut paljon puhetta lukiolaisten stressistä. Senni arvelee, että stressin aiheuttaja saattaa löytyä peilistäkin:

– Jos mitoittaa tavoitteensa resurssiensa ylärajoille, ongelmia voi tulla. Omat vahvuutensa tulisi tiedostaa jo ensimmäiseltä luokalta lähtien. On osattava valitta luettavaksi oikeita aineita, jotka sitten kirjoittaa ylppäreissä mahdollisimman ansiokkaasti.

Yo-tutkinnolla on suuri merkitys, jos sillä aikoo hakea korkeakoulusta opiskelupaikkaa, tunnustaa Senni:

– Yo-tutkinnolla on myös yleissivistävä merkitys, jota valkolakki symboloi. Väitän, että vaikka lusmuilisi lukion läpi, sieltä tarttuu kuitenkin edes jotain korvien väliin, joka auttaa myöhemmin elämässä.

Omaa paineensietokykyään Senni on hallinnut liikunnalla:

– Kuntosali on tullut tutuksi, samoin lenkkeily. Liikunta pitää ajatukset kirkkaina.

Senni on sitä ikäluokkaa, joka on ollut mukana Haminan lukion muuttamisessa nykyisiin tiloihin. Osa opiskelijoista kapinoi kovasti muuttoa vastaan.

– Tiettyjä asenneongelmia muutto ehkä aiheutti, mutta ainakin minä pääsi nopeasti niiden ohi. Pieniä teknisiä juttuja on korjattava vieläkin, mutta ne hoidettaneen kesän aikana kuntoon.

Sennillä on ja ei ole suunnitelmia tulevaisuudelleen:

– On löydettävä jokin käytännönläheinen ala. Muutamia vaihtoehtoja olen jo pyöritellyt mielessäni.

Seuraavan vuoden Senni on valmistautunut viettämään Pohjois-Kymenlaaksossa.

– Minut voi tavata heinäkuun puolivälistä lähtien maastovärisissä varusteissa.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli