Haminan talousalueen uutislehti

Yhteishenki pitää kylää pystyssä

Kannusjärven – Kitulan kyläyhteisö on jälleen näyttänyt voimansa. Muutamassa viikossa kyläläiset kunnostivat kylän ränsistyneen palokopin hienoon kuntoon. Ja vielä keskellä hektisiä maatalouden kevättöitä!

On mentävä muutama kymmenen vuotta taaksepäin, jolloin talkoita ei edes harkittu pidettäväksi keväällä maatöiden parhaaseen aikaan. Työn luonne maatiloilla on kuitenkin muuttunut valtavasti. Tilojen kasvaminen on pakottanut investoimaan konekantaan, joilla tilan työt hoituvat nopeammin vaikka tilakoot ovatkin moninkertaistuneet.

Mutta koska maatalous ei pelkästään tarjoa kaikille elantoa, lisätöitä on haettava muualta. Kannusjärven kylässä on edustettuna laaja kirjo eri alojen ammattilaisia, joilla on halua ja myös mahdollisuutta työskennellä oman kylän kehittämiseksi.

Kylät voivat osoittaa elinkelpoisuuttaan kovin monin tavoin. Yhteisten asioiden ajaminen ja tekeminen talkoilla on yksi tapa.

Kannusjärven tulevaisuutta linjataan jälleen ensi tiistaina, kun kaupunginvaltuusto päättää oman koulun jatkosta. On päätös mikä tahansa, Kannusjärvellä tehdään koko ajan työtä elinkelpoisen kyläyhteisön hyväksi. Yhteisenä päämääränä on oman kyläkoulun säilyttäminen.

On kylässä tarjottavaa maaseudun rauhasta haaveileville uusille perheillekin, sillä vapaita tontteja on tarjolla kuusi, tonttien koot ovat 0,5 – 2 hehtaaria. Lisäksi myynnissä on kolme taloa.

Talo omalla maalla on monen nuorenparin haave, Kannusjärvellä ja monella muullakin kylällä siihen on hienot mahdollisuudet. Hamina on muutakin kuin ydinkaupunki Linnoitus.

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus

Previous slide
Next slide