Haminan talousalueen uutislehti

Matti Salminen tähdittää Kamarimusiikkifestivaalia

Kaakon Kamarimusiikkiyhdistyksen festivaalikesää tähdittävät oopperalaulajat Matti Salminen, Lilli Paasikivi ja Mari Palo. Virolahden kirkossa kuultava konsertti kantaa nimeä Matti ja tytöt. Kaakon Kamarimusiikin toiminnanjohtaja Siru Ahopelto ja taiteellinen johtaja Jukka Merjanen vakuuttavat, että nimi ei ole heidän vaan Lilli Paasikiven keksimä.

– Kansallisoopperan taiteellinen johtaja Lilli Paasikivi vierailee Virolahdella jo kolmatta kertaa ja ehkä tämä vähän vitsikäs nimi lupaa konsertista totuttua kevyempää ja viihteellisempää, Merjanen arvioi.

– Ennen konserttia taiteilijat myös piipahtavat kirkon pihalla tapaamassa yleisöä.

Kamarimusiikki soi heinäkuun alussa jo kuudetta kertaa. Konsertteja on yksitoista ja lisäksi järjestetään monia oheis- ja ilmaistapahtumia. Taitelijoiden ydinryhmässä on pääosin edellisiltä vuosilta tuttuja kasvoja, mutta uusiakin on mukana. Festivaalin teemana on tänä vuonna Luonnon lumoa.

Aivan uutta on se, että tänä vuonna festivaalissa on myös tanssia.

– Suomen Kansallisbaletista tulee tehokas iskuryhmä, joka esittää Zsar Outlet Villagessa baletin klassikkonumeroita Tsaikovskin ja Sibeliuksen musiikin tahdittamana. Ilmaisesityksen mahdollistaa yhteistyö Zsar Oy:n kanssa, Merjanen kertoo.

Zsarin markkinointijohtaja Pekka Lehtonen vakuuttaa, että tämä on heille suuri kunnia.

– Olisi synti ja häpeä, jos emme olisi lähteneet yhteistyöhön.

Merjanen nostaa esiin myös Harjun Hovissa esiintyvän huippusoittajan Bence Bogányin, fagotin virtuoosin, jolta on lisäksi luvassa kantaesitys.

– Festivaali myös päättyy tanssiin, kun tangon tuliset rytmit soivat Virojoen koululla, Siru Ahopelto jatkaa.

Nuorten mestarikurssit jatkuvat. Viulisteja opettavat Janne Malmivaara ja Jukka Merjanen, sellistejä opettavat Tuomas Ylinen ja Samuli Peltonen. Ilmoittautuminen kursseille on käynnissä ja jatkuu toukokuun loppuun.

– Viime vuonna ensimmäistä kertaa kuultu lastenkonsertti vakiinnutti paikkansa festivaalin ohjelmistoon. Lastenkonsertti järjestetään Klamilan kirkossa. Myös konserttiristeily Tammioon on ohjelmassa jo toista kertaa.

Kamarimusiikkifestivaali järjestetään 2.-6. heinäkuuta. Pieni kevätsoitto järjestetään jo toukokuussa Leerviikissä Arktika-päivien aikaan. Äitienpäiväkonsertissa esiintyvät viulisti Viola Räisänen ja kirjailija Anni Kytömäki.

Avajaiskonsertti Barokin lumoissa kuullaan Virolahden kirkossa. Konsertteja on tuttuun tapaan myös Miehikkälän kirkossa.

Festivaalilippujen myynti on alkanut verkkokaupassa lippu.fi ja kaikissa Lippupisteen myyntipaikoissa. Lippujen myynti alkaa Virojoen infopisteessä juhannusviikolla ja lippuja saa myös ovelta tuntia ennen esitystä.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli