Haminan talousalueen uutislehti

Olkoon Google esimerkki muillekin!

Reilu 10 vuotta sitten uutisoitiin hakukonejätti Googlen aikeista perustaa Haminaan entiseen Summan paperitehdaskiinteistöön uusi palvelinkeskus. Lyhyin askelin alkanut työ pääsi vauhtiin ja maanantaina vauhti vaan parani.

Kun Google on investoinut Summaan tähän mennessä jo 800 miljoonan euron verran, uuden investointipaketin kokonaisarvo on 600 miljoonaa euroa. Summan palvelinkeskus on näiden investointien valmistuttua suurin Googlen Euroopan palvelinkeskuksista.

Googlen uusin investointipäätös on kova juttu koko Suomelle mutta erityisen iso se on Haminan ja Kotkan seudulle. Rakentamisvaiheessa uusi palvelinkeskus työllistää enimmillään jopa 1 200 työntekijää.

Kun Googlen ensimmäistä vaihetta rakennettiin, suuri osa raskaista urakoista valui ulkomaille. Nyt voi vain toivoa, että myös suomalaiset rakentajat pääsisivät kiinni uusiin urakoihin.

Google on jatkossa läsnä yhä vahvemmin Haminan seudulla. Yritys on sitoutunut olemaan osa paikallista yhteisöä. Yritys saa kaiken sen tuen kaupungin ohella paikallisilta oppilaitoksilta, minkä ne vain pystyvät antamaan.

Syntyvien pysyvien, uusien työpaikkojen määrää voi vain arvioida. Valmistuttuaan uusi palvelinkeskus tarjoaa joka tapauksessa työtä kymmenille.

Googlen työllistävä kokonaisvaikutus on suurimmillaan uuden palvelinkeskuksen rakennusvaiheessa, mutta kokonaisuudessaan Google-yhteisö työllistää aikanaan jopa saman verran, kuin Summan paperitehdas työllisti ennen tehtaan sulkemista.

Hamina oli maanantaina vahvasti esillä maan pääuutislähetyksissä. Haminassa  luotetaan siihen, että Googlen kaltaisen jättiyrityksen uusi investointi rohkaisee muitakin suuryrityksiä. Hamina tarjoaa oivalliset sijoittumisedellytykset monenlaiselle teollisuudelle.

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus