Haminan talousalueen uutislehti

Pursiseuran ravintolaa ei avata tänä kesänä – yrittäjille uusi paikka mantereen puolelta

Haminan Pursiseuran omistama ravintola Pienessä Vuohisaaressa jää tällä kesäkaudella ilman toimijaa. Viime kesän ravintolayritys Pursiravintola Loisto on irtisanonut sopimuksensa. Sensijaan Loiston omistajat avaavat ravintolan Tervasaaren puolelle entisen Lounaskahvila Tervasaaren tiloihin, joista edellinen omistaja Tarja Hietanen luopui terveyssyistä.

Haminan Pursiseuran kommodori Ari Kultanen kertoi, että Pursiravintola Loisto irtisanoi sopimuksen tulevan kesän osalta. Syynä ovat Pursiseuran kiinteistön venyneet kunnostustyöt.

– Kallis remonttimme myöhästyi ja Loiston väellä oli oikeus sopimuksen irtisanomiseen. Nyt näyttää siltä, että Pursiseuralla ei ole tulevana kesänä ravintolatoimintaa kuin tilauksesta, sanoi Kultanen.

– Pursiseuran keittiö sähköistyksineen on kuitenkin nyt kunnossa. Tulos on laiha, kun toimija irtisanoi sopimuksensa.

Pursiravintola Loiston Sari Oleander sanoi, että remontin viivästyminen toi heille tappioita jo tarpeeksi.

– Jouduimme myymään monille asiakkaillemme ei oota. Meillä oli optio vuokrasopimuksen purkuun, ellei ravintolan remontti valmistu 1.5. mennessä. Nyt panostamme uuteen paikkaamme Taverna Tervanaruun, kertoi Oleander.

Pienessä Vuohisaaressa toimivalla ravintolalla on ollut aina ongelmia asiakkaiden kyyditsemisessä saareen. Kyyditsemiseen on aina liittynyt myös turvallisuusriskejä, sillä laituriolosuhteet ovat olleet puutteelliset.

– Tuomme Taverna Tervanaruun hyviä asioita Loistosta ja tavoitteenamme on avata paikka pienen remontin jälkeen lauantaina 8.6. Paljon riippuu siitä, milloin Avi saa tarjoilulupamme kuntoon, sanoi Oleander.

Tavernan palvelukonsepti myötäilee edellisen omistajan Tarja Hietasen linjauksia:

– Tuhti aamiainen ja lounas ja illaksi myös ruokapalveluja, kuten hampurilaisia ja sormiruokaa, maalailee Olli.

TATTOO jättijako 6.5.-toistaiseksi
Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli