Haminan talousalueen uutislehti

Hyvä menestys yo-kokeissa nostatti riemua lakkiaisissa

Haminan lukion ylioppilasjuhlissa lakitettiin 89 uutta ylioppilasta. Rehtori Jouni Hyyrynen sanoi olevansa ylpeä siitä, että uudet ylioppilaat ovat menestyneet hyvin opinnoissaan ja myös yo-kokeessa, vaikka yo-koe onkin koko elämän kirjossa yksi stressaavimmista tilanteista. Hän totesi, että tätä todistaa jo se, että yo-koe on valikoitunut unitutkimuksessa painajaisten ykkösriviin.

– Lähes kaikkien aineiden kokeissa selvisitte paremmin kuin suomalaiset abit keskimäärin. Valtakunnallisessa lukiovertailussa hätyyttelimme ensimmäistä kertaa sijaa sadan parhaan joukossa, Jouni Hyyrynen hehkutti.

– Haminan lukiolla on käsittääkseni hyvä maine ja koulumme tunnetaan hyvästä yhteishengestä. Nämä asiat pitää pystyä säilyttämään myös tulevaisuudessa.

Hyyrynen kertoi, että opetussuunnitelman uudistus on edessä parin vuoden kuluttua ja silloin on yksi mahdollisuus monipuolistaa lukion tarjontaa.

– Erittäin suuri kaikkia lukioita koskeva muutos tulee eteen, jos Suomeen muodostettava hallitus pysyy ideassa laajentaa oppivelvollisuutta myös toiselle asteelle. Toteutuessaan se voi myllertää koko nykyistä järjestelmää varsin paljon.

– Mahdollisen hallituksen mahdollinen esitys voisi laajentaa yhteistyötä lukion ja ammatillisen koulutuksen välillä. Yhteistyöstä meillä Haminassa on jo pitkät perinteet.

– Olen vahvasti sen kannalla, että ammatillisen tutkinnon opiskelijat voivat halutessaan suorittaa myös lukio-opintoja ja lukiolaiset ammatillisia opintoja. Sen sijaan toisen asteen koulutuksen yhdistämiselle en lämpene. Lukio pysyköön lukiona.

– Yhteistyön lisääminen korkeakoulujen kanssa on edelleen kehittyvä trendi, jossa myös Haminan lukio on mukana. Niin ikään työelämäyhteistyö ja kansainvälisyys säilyvät agendallamme, Hyyrynen totesi ennen lakkien jakoa ja sanoi olevansa ylpeä edustavasta abijoukosta.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli