Haminan talousalueen uutislehti

Poliisiaseman puhutteleva muodonmuutos: Palveleva baari ja uusia hotellihuoneita

Terveisiä Iisalmesta! Juha Kotonen esittelee tuoretta oluen toimittajalta saamaansa seinäkoristetta.

Haminan entinen poliisiasema muuttaa muotoaan vauhdikkaasti. Sijoittaja Pekka Pättiniemi osti rakennuksen Senaatti-kiinteistöltä viime vuonna. Nyt toiminnassa on baari, mutta pian on valmiina kaikkiaan myös 62 hotellihuonetta, joista osa rakennetaan entisen poliisilaitoksen putkatiloihin.

Rakennuksen isäntänä toimiva Juha Kotonen sanoo, että pari viikkoa ennen viime kesän Hamina Tattoota hän sai idean ravintolan perustamisesta tiloihin.

– Kun Aluevalvontakeskuksessa on nykyisin myös asiakaspalvelua, saimme oitis luvatkin baariimme. Laitoksen alapihalla oli parhaimmillaan satoja vieraita, kertoo Kotonen, joka on ollut tiiviisti ideoimassa ja rakentamassakin uusia puitteita.

– Suurin hidastava tekijä suunnitelmissamme oli kaavamuutoksen hitaus. Nyt kaava on lainvoimainen majoitus- ja ravintolatoiminnalle ja työt hotellihuoneiden rakentamisessa ovat käynnissä.

Kiinteistössä toimii 130-paikkainen ravintola. Takapihan toisen kerroksen terassi on aurinkovarma klo 18:aan saakka, jolloin aurinko kiepsahtaa etupihan puolelle. Skandinaavishenkisen ja valoisan lopputuloksen saavuttaneen suunnittelun on tehnyt Mari Lanu.

– Ravintolan tulevaisuudelle on harkittu myös ruokapuolta. Ohjelmapuolen kehittämisessä emme ole kiirettä pitäneet.

Uusi hotelliyhtiö on yksinkertaisesti nimeltään THE Hotel Finland Oy, baarin nimi THE Bar selviää sekin oitis.

– Tarjoamme hotellikapasiteettiamme kaikille halukkaille, mutta pääasiassa tähtäimessämme on se väki, joka syksyllä aloittaa mittavat rakennustyöt Googlessa. Emme luulekaan, että hotellibisnes kannattaisi Haminassa pelkästään turistien varassa, arvioi Kotonen.

Tattoon popup-kokemusten perusteella Juha Kotonen odottaa myös alkaneelta kesältä paljon:

– Baarimme toimii jo, hinnoittelumme on suoraviivaisen järkevää ja myös edullista. Meillä on hienot puitteet viihtymiseen, vakuuttaa Kotonen.

Vasta-avatun baarin mainokset ovat vallanneet poliisiaseman sisäänkäynnin.
Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli