Haminan talousalueen uutislehti

Mestareita 40 vuoden takaa

40 vuoden takaisia pelejä muistelivat pelinjohtaja Ari Turppo (takarivi vas.) vierellään Mikko Parikka, Juha Forsell, Ilpo Pekurinen, Aki Kottila. Edessä vas. Markku Hietala, Jari Heikkilä, Kimmo Toikka ja Jyrki Mattila.

Haminan Palloilijain A-poikien joukkue voitti pesäpalloilun SM-kultaa kesällä 1979. Lauantaina tuota 40 vuoden takaista mestaruutta muisteltiin ja juhlittiin HP – Simon Kiri -pelin yhteydessä.

Joukkueen kapteeni Mikko Parikka sanoi, että porukka oli yhtenäinen, sillä samalla joukkueella oli pelattu jo kuutisen kautta.

– Kaikissa aikaisemmissa ikäluokissa olimme ihan kärjen tasoa, mutta kultamitalit kiersivät meitä. Muita mitaleita kyllä tuli, kertoi Parikka.

– Joukkueellamme oli myös taitoa, sillä muutama pelaaja oli mukana jo miesten edustusjoukkueessakin. Nuoriso­ikäluokissa Itä-Länsi -edustuksia tuli monille.

Tapaamiseen saapui yhdeksän pelaajaa. Ennen juhlinnan alkua joukkue vieraili pelikaverinsa Pekka Lampikarin haudalla. Estyneitä juhlintaan olivat vain Juha Pousi ja Harri Lavi.

Kaudella 1979 Haminan Palloilijain A-poikien ryhmän luotsasi SM-kultaan Ari Turppo. Hän muisteli tulleensa ryhmän pelinjohtajaksi, kun joukkue oli B-juniori-ikäistä.

– Kaksi kautta vedin B-junioreissa ja kaksi A-junioreissa. Se ryhmä oli mestaruutensa arvoinen. Joukkue oli yhtenäinen ja harjoitushalut olivat kovat, kertoi Turppo, joka oli pelinjohtajana vain muutamia vuosia pelaajiaan vanhempi.

– Toimin pelinjohtajana mutta myös huoltajana ja joukkueenjohtajana, joka sopi reissupelien ruokailut ja muut.

A-poikien joukkueesta viisi – kuusi pelaajaa jatkoi miesten edustuksessa.

– Hävikki on tuossa vaiheessa yleensä melkoinen, mutta meillä peli-iloa vielä riitti monilla.

HP:n edustusjoukkueessa aina SM-sarjatasolla saakka pelasivat Turpon pelaajista ainakin Markku Hietala, Juha Pousi, Mikko Parikka, Jari Heikkilä, Kimmo Toikka ja Jyrki Mattila.

Pelinjohtaja Turpolla on hyvin muistissa syyspuolen 1979 pelien tiukat ratkaisut:

– Finaalipaikan saimme voitettuamme Nurmon Jymyn. Peli venyi jatkovuoroille. Kaksiosaisessa finaalissa vastustaja Imatra voitti kotonaan ensimmäisen ottelun viidellä – kuudella juoksulla. Vallikentällä panimme sitten hyrskyn myrskyn ja löimme taululle luvut 23-3.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli