Sakari Martomaan puuhiilloksella grillatut makkarat maistuivat.

 

Perinteinen Saviniemi-päivä veti sunnuntaina tuttuun tapaan Savilahden rantaan paljon väkeä. Aurinkoisena päivänä rannassa myös viihdyttiin pitkään.

– Sopivan lämmintä. Vuosi sitten oli jo turhankin helteistä, Saviniemen asukasyhdistyksen hallituksen jäsen Marja-Liisa Laakkonen luonnehti.

Muurinpohjaletut, grillimakkarat ja Kaisla-baarin vastaleivotut herkut maistuivat. Sakari Martomaalla oli tarjolla myös nokipannukahvia ja leppoisaa tunnelmaa nostatti Trio Rytmihäiriö.

Muutaman vuoden ajan Saviniemi-päivässä on myyty myös ainutkertaisia vuosikertalakuja, jotka aina viedään käsistä.

– Lakut itsessään ovat taatusti tuoretta Kouvolan lak­rit­sia, mutta laatikon teema vaihtuu vuosittain. Tänä vuonna boxissa tuotiin esiin Saviniemessä aikanaan ollutta teollisuutta, asukasyhdistyksen sihteeri Päivi Salojärvi kertoi.

– On täällä ollut rotanloukkutehdaskin, mutta siitä ei löytynyt yhtään kuvaa, Salojärvi harmitteli.

Salojärvi kertoi myös, että he järjestävät 17. elokuuta retken Porvooseen.

– Käymme J. L. Runebergin kotimuseossa ja tämän jälkeen voi omatoimisesti tutustua kaupunkiin ja käydä vaikka syömässä. Paluumatkalla käymme vielä tutustumassa Kiialan kartanoon, joka oli myös taiteilija Albert Edelfeltin syntymäkoti.

Salojärvi korosti, että retkelle voivat lähteä myös asukasyhdistykseen kuulumattomat. Lipun hinta on jäsenille 10 euroa ja yhdistykseen kuulumattomille 15 euroa ja se sisältää myös ryhmälipun kotiseutumuseoon.

  • Slider image
  • Slider image

Päivi Salojärvi kertoi, että Saviniemessä on ollut rotanloukkutehdaskin, mutta siitä ei löytynyt kuvaa lakuboxiin.

Yhdistyksen vuosikertalakut viedään aina käsistä.

  • Slider image
  • Slider image