Haminan talousalueen uutislehti

Kesätöitä löytyi kun perusti oman yrityksen

16-vuotias Lotta Hollanti on taatusti yksi Haminan nuorimpia yrittäjiä. Lukiossa opinnot syksyllä aloittava Lotta on perustanut 4H-yrityksen ja tarjoaa työpalvelujaan haluaville.

– Talvella suoritin 4H-yhdistyksen yrittäjäkurssin ja kävin ensiapukurssinkin. Nyt tarjoan lastenhoitopalveluja. Eläinrakkaana hoidan mielelläni myös koiria, kertoo Lotta.

– Olen valmis myös muihin töihin kuten siivoukseen ja ikkunain pesuun.

Lotan perheessä on koira, joten toimiminen koiran kanssa on tuttua.

– Olisin halunnut myös kanin, mutta luovuimme ajatuksesta. Kanin tulo perheeseen olisi saattanut tuoda tarpeetonta stressiä koirallemme.

4H-yrittäjäksi ryhtyminen käy vaivatta, kun taustatukena on paikallinen 4H-yhdistys, jossa osataan yrityksen perustamisen byrokratiajutut. Riittää yksinkertainen kirjanpito, jossa kirjataan tulot ja menot ja lopputuloksesta maksetaan verot.

– Haminassa on muitakin 4H-yrittäjiä. Minä panostan palveluitten tarjoamiseen erityisesti kesän aikana, mutta miksei myös lukion alettua. Silloin täytyy kuitenkin mennä enemmän koulun ehdoilla.

Lotan Hoitopalvelulla on työvarauksia elokuulle saakka:

– Koiran ja myös kissan hoitoa, haravointikeikkaa. Ajanvarauksissani on vielä hyvin tilaa lasten ja koirien hoidolle ja miksei muullekin!

Lotan Hoitopalvelu aloitti toukokuun alussa:

– Alku oli nihkeää, mutta panostettuani markkinointiin töitä alkoi löytymään. Ennen juhannusta olin kahden viikon jakson töissä Janette Salmisen OnniPetissä, haminalaisessa eläintarvikekaupassa, kertoo Lotta.

Myös 4H-yrittäjälle on tulossa avustus kaupungilta:

– Laadittuani kaupungille raportin kesän töistäni yrityksessä, luvassa on vielä 300 euron tuki!

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide