Haminan talousalueen uutislehti

Neuvoksen arvonimi tulee ansioista

Tasavallan Presidentti myönsi toukokuussa haminalaiselle Eeva Rautamaalle kunnallisneuvoksen nimen ja arvon. Rautamaa on Haminan neljäs kunnallisneuvos. Kolme vuotta sitten arvonimen sai Kalervo Tulokas, häntä aikaisemmin Kauko Suurnäkki ja Taito Mäkelä.

– Pitkä ja sitoutunut ura kunnallisena ja maakunnallisena päättäjänä, arvioi Rautamaan arvonimensä perusteita.

Ja pituutta uralla todella on. Vuonna 1977 Rautamaa valittiin kuntavaaleissa Haminan kaupunginvaltuuston varavarajäseneksi Kokoomuksen ryhmään. Seuraavista vaaleista lähtien hän on toiminut varsinaisena valtuutettuna eikä loppua näy.

– Kaikki tehtävät olen käynyt läpi valtuuston ja kaupunginhallituksen puheenjohtajuuksista lähtien, kertoo Eeva.

Luottamustehtävä on poikinut muita tehtäviä, joista huvittavimpia lienee istuminen kaupunginhallituksen edustajana kalavesien hoitokunnassa.

– Silloin haluttiin kovin miehiseen toimikuntaan myös naisen näkemystä. Siellä opin kaiken kalamiesten kateudesta. Kiintiöpaikkojen vastustaja olen ollut siitä lähtien.

Pitkän uran aikana on pitänyt tehdä myös vaikeita päätöksiä:

– Haminan kaupunki joutui talousvaikeuksissaan 1990-luvulla irtisanomaan osan henkilöstöstään. Ne olivat piinallisia päätöksiä. Kun ensimmäinen Hamina Tattoo 1990 toi melkoiset tappiot, koko tapahtuman jatko oli vaarassa. Sen taistelun voitimme ja Tattoo elää ja voi hyvin! Varusmiessoittokunnan tukiyhdistyksen puheenjohtajana kärsin tappion, kun soittokunta siirrettiin Haminasta Lahteen.

Kansainvälinen sotilassoittajien yhteisö tuntee Hamina Tattoon ja Eeva Rautamaan, joka on ollut Tattoo-toimikunnassa jäsenenä alusta alkaen. Eeva on Sotilasmusiikkikillan hallituksen jäsen.

– Juhlavimpia hetkiä ovat olleet Ruotsin kuningasparin sekä prinsessa Victorian vierailu Haminan kaupungin 350-vuotisjuhlallisuuksiin sekä tietenkin joka toinen vuosi järjestettävät Hamina Tattoot.

Eeva Rautamaa on kiertänyt miehensä Erkin kanssa useimmat Euroopan Tattoo-tapahtumat.

– Matkoilla olen kokenut olleeni eräänlainen Haminan lähettiläs jakaessani tietoa Haminasta. Hamina Tattoon arvostus maailmalla on erittäin korkealla huippuhienojen puitteiden ja hyvien järjestelyjen vuoksi.

Eevalla on tätä valtuustokautta jäljellä kevääseen 2020 saakka, jolloin edessä ovat seuraavat kuntavaalit.

– Ehdolla olen, jos koen, että virtaa vielä riittää!

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide