Haminan talousalueen uutislehti

Kutsu käy Onnellisten ihmisten kylään heinäkuun lopulla

Kyläteatteri Marmutin tämän kesän näytelmän, Onnellisten ihmisten kylä, esitykset ovat heinäkuun viimeisenä viikonloppuna. Ennen juhannusta teatterilaiset kokoontuivat viimeistelyleirille seuratalo Toivolaan.

Onnellisten ihmisten kylä perustuu Risto Muurmanin käsikirjoitukseen. Kirjoittaja menehtyi  yllättäen syksyllä, ja työn saattoi loppuun nimimerkki Juhani Rantajoki.

– Risto Muurman teki arvokasta kulttuuri- ja kotiseututyötä, ja osasi jalostaa sen näytelmäkäsikirjoituksina meille kaikille nähtäväksi ja kuultavaksi. Riston tekstit kertovat aina jollain tasolla Mäntlahdesta, toteaa näytelmän ohjaaja Henri Saarainen.

Onnellisten ihmisten kylä kertoo autioituvasta kylästä, jota elvyttämään ilmaantuu maaseudun rauhasta henkistä kasvua etsivä tekoäly-yrittäjä. Digihipin oudot ideat saavat kyläläistenkin luovuuden liikkeelle.

Esityksessä kuullaan myös musiikkia ja nähdään videoklippejä.

– Tällainen tiiviimpi leirimuotoinen työskentely antaa mukavan positiivisen piikin valmistautumiseen. Tavoitteena on mm. hioa näyttelijöiden fyysistä ilmaisua. Jos sanoo ja samalla tekee, on se uskottavampaa kuin pelkkä puhe ilman toimintaa. Liike, eleet ja ilmeet vaikuttavat meihin paljon enemmän kuin uskommekaan, ohjaaja pohtii.

Onnellisten ihmisten kylää esitetään Mäntlahdessä seuratalo Toivolassa.

– Perinteisesti viimeinen esitys on ollut Kuorsalossa. Nyt joudumme siitä näytelmän tarvitseman tekniikan vuoksi luopumaan. Tervetuloa saarelaiset tänne mantereelle teatteriin, toivottaa viime vuonna Haminan kulttuuripalkinnon saaneen kyläteatteri Marmutin tuottaja Susanna Korpela.

– Esitykset ovat sisätiloissa, eli ilmat eivät haittaa. Toisaalta salissa on rajoitetusti tilaa eli liput kannattaa ehdottomasti varata ennakkoon.

 

Onnellisten ihmisten kylä
Seuratalo Toivola, Museotie 922, Mäntlahti
Esitykset 26.-28.7. klo 18.
Käsikirjoitus: Risto Muurman, täydentänyt Juhani Rantajoki
Ohjaus: Henri Saarainen
Tekniikka: Anni Arenius
Grafiikka: Susanna Muurman-Ovaska
Lippuvaraukset: puh. 044 506 0370 tai mervi@saunalahti.fi

Lue lisää aiheesta:

TATTOO jättijako 6.5.-toistaiseksi
Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli