Haminan talousalueen uutislehti

Miekat, muurit ja musketit on jotain täysin uutta

Ei ole viikkoakaan, kun historiafestivaali Miekat, muurit ja musketit tuo kaupungin katukuvaan ritareita, keskiaikaisia munkkeja, viikinkejä ja äkseeraavia sotilaita. Viime viikolla Raatihuoneella pidettiin talkoolaisten perehdytystilaisuus. Ohjelmassa oli tietoa käytännöistä, talkootyösopimusten tekoa ja eri tehtävien vastuuhenkilöiden tapaamista.

– Talkooporukkaa on tullut hyvin, mutta mukaan voi vieläkin ilmoittautua. Varsinkin rakentamiseen ja muihin raskaampiin töihin otettaisiin mielellään lisää tekijöitä, kertoo talkoovastaava Jonna Kortesuo.

Talkoolaiset saavat tehtävään sopivan ajanhengenmukaisen vaatetuksen ja talkootodistuksen. Kuuden tunnin työvuoroilla tarjotaan talkoolaisille lämmin ateria ja ranneke tapahtumaan.

Historiaa tullaan heinäkuun 17.-21. päivä tekemään monella tapaa. Ensimmäistä kertaa järjestettävässä tapahtumassa Haminan yhteistyökumppanina on Hämeen keskiaikatapahtumat Oy, joka on nyt ensimmäistä kertaa järjestämässä tapahtumaa muualla kuin Hämeenlinnassa. Hämeenlinnan keskiaikafestivaalilla on jo pitkät perinteet, ja kävijämäärät ovat 25 000 luokkaa.

Täysin uutta on myös Haminan tapahtuman idea: tehdä kaupungin monivivahteista historiaa tutuksi keskiajalta 1800-luvulle saakka.

– Keskiaikatapahtumia on jo useilla paikkakunnilla. Miksi lähtisimme kilpailemaan niiden kanssa, kun voimme tehdä jotain aivan omannäköistä, Haminan vetovoimapalveluiden päällikkö Paula Kouki toteaa.

– Ajatusta kaupungin historian paremmasta hyödyntämisestä on pyöritelty jo aiemminkin kaupunginjohtajan ja matkailupalvelujen toimesta.

Ensimmäistä kertaa järjestettävälle tapahtumalle on hankalaa asettaa mitään kävijätavoitetta.

– Mainontaa on ollut mm. lehdissä ja paikallisradioissa. Tapahtumatraileri on pyörinyt itsenäisissä elokuvateattereissa.

Tapahtuman alla ovat hämeenlinnalaiset yhteistyökumppanit, tapahtuman tuottaja Veera Viitala ja Hämeen keskiaikatapahtumat Oy:n hallituksen puheenjohtaja Katleena Kortesuo innoissaan.

– Ilmapiiri on erittäin hyvä. Tulossa on monipuolista hyvää ohjelmaa, talkoolaisia on tullut mukaan todella hyvin ja porukka on aktiivista ja sitoutunutta. Ja ulkoiset puitteethan täällä ovat aivan loistavat.

Hienon videotrailerin, samoin muuta tietoa tapahtumasta voi nähdä nettisivuilla www.hamina.fi/bastioni/tapahtumat/miekat-muurit-ja-musketit-historiafestivaali.

Lue lisää aiheesta:

TATTOO jättijako 6.5.-toistaiseksi
Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli