Haminan talousalueen uutislehti

Anniina teki Viihdelaulajille puvut mittatilaustyönä

Anniina Muurosella on ollut kiireinen kevät ja kesä. Hän on suorittanut Ekamin tekstiili- ja muotialan ammattitutkintoa osaamisalana designtekstiilin valmistus. Kun Haminan Viihdelaulajien osallistuminen Miekat, muurit, musketit -historiafestivaaliin varmistui, halusi hän tehdä esiintymisvaatteet omalle kuorolleen.

– Haluan laajentaa ammatillista osaamistani. On ollut opettavaista valmistaa pukuja vieraille, mistä minulla ei ollut aiemmin paljoakaan kokemusta, Anniina sanoo.

Työn vaativuutta on lisännyt se, etteivät ne ole kaikki samanlaisia. Keskiajan tyyli on yhdistävä tekijä, muuten puvut vaihtelevat malliltaan ja väreiltään.

– Haluan, että puvun käyttäjä voi ilmentää valinnoilla omaa persoonaansa ja tuntee olonsa hyväksi omassa asussaan.

21 naisen ja neljän miehen asun suunnittelu ja valmistus, materiaalihankinnoista ja kaavoituksesta sovitusten kautta viimeistelyyn, ei käy käden käänteessä.

– Itseasiassa kaksi pukua vielä puuttuu: äidin ja minun! Katsoin viisaimmaksi varmistaa, että muut saavat pukunsa ajoissa ja jättää kotiväen viimeiseksi.

Ensimmäisen kerran upeat puvut nähdään torstain MMM-avajaiskulkueessa, mutta varsinainen esiintyminen on lauantaina, jolloin Haminan Viihdelaulajat (johtaa Seija Kiiveri) ja Haminan Naislaulajat (johtaa Johannes Raikas) järjestävät yhteiskonsertin Keskiaikaisesta laulusta laulelmien kautta 2000-luvulle. Konsertti pidetään klo 15-15.45  Raatihuoneen valtuustosalissa.

– Naislaulajien ohjelmistossa on enemmän keskiaikaista laulua, meillä taas Kustaan sodasta eteenpäin, kertoo Anna-Maria Silvo Viihdelaulajista.

– Laulamme suomen lisäksi latinaksi, italiaksi ja ranskaksi, mikä ei ole niin vaikeaa kuin luulisi: esim. ranskankielessä ei keskiajalla sorautettu ärrää.

Monikieliselle ohjelmistolle ja uusille puvuille tulee uudelleen käyttöä erityisesti ensi vuonna, jolloin Haminan Viihdelaulajat täyttää 40 vuotta. Juhlavuoden ohjelmistossa on mm. esiintymismatka Italiaan.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide

Lue myös