Haminan talousalueen uutislehti

Pentti Hannula – mies monessa mukana

Kun mies eläköityy, kiireet lisääntyvät. Tämä on toteutunut kirjaimellisesti ainakin haminalaisen Pentti Hannulan kohdalla.

Aktiivisella eläkeläisellä riittää kuitenkin ruutia moneen. Ensi viikon tiistaina 70-vuotispäiviään viettävä Pentti toimii Haminan suurimman eläkeläisjärjestön Oloneuvosten puheenjohtajana, mutta on myös aktiivinen kuoromies Husulan Laulumiehissä, teatteriharrastaja, leijona sekä sivuhommanaan Haminan markkinavouti.

– Aikaa vie eniten 700 jäsenen Oloneuvokset, toimintaa riittää liki jokaiselle päivälle. Kesä onneksi mennään puolivaloilla. Oloneuvokset liikuttaa väkeään jumpalla, vesijumpalla ja syksystä alkaen myös joogalla. Matkailu on keskeinen osa ohjelmaamme, juttelee Pentti.

– Teatterikimmokkeen taisin saada jo Haminan ammattikoulussa, jossa parin kaverin kanssa vedimme pientä showta koulun juhlissa. Haminan Teatterissa olen kokenut 42 ensi-illan jännityksen, mukana on ollut lukuisia yleisömenestyksiä ja myös taiteellisia voittoja.

Husulan Laulumiehet potee samaa tautia maan muiden mieskuorojen kanssa: nuoria miehiä ei kuorolaulu kiinnosta ja porukka ukkoutuu. Samoista oireista kärsii LC Vehkalahti.

– Laulaminen mukavassa porukassa on palkitsevaa ja meillä on kuorossamme vielä huippuluokan taiteellinen pomo, kehaisee Pentti Kai Huopaista.

Pentti Hannulan juhlapäivänä 23.7. luvassa on laulua, soittoa ja soppaa. Ilonpito alkaa klo 14 Tullimakasiinissa Tervasaarella. Ohjelmallisessa osuudessa klo 16 lauluja matkansa varrelta esittää itse päivänsankari Mika Harjulan ja Pertti Husun säestämänä. Yksi teema on Vepa Lavi, jonka laulutapahtumaa Pentti on vetänyt 30 vuotta!

– Tarjolla on rentoa yhdessäoloa kesäpäivänä, sanoo Pentti toivottaen ystävänsä tervetulleeksi Tullimakasiinin maisemiin.

Villi vinkki: juhlapaikalla on tonkka, johon kukin voi vapaaehtoisesti kartuttaa Pentin matkakassaa.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli