Haminan talousalueen uutislehti

Bastionin turnajaisissa oli eniten yleisöä

Perjantain turnajaiset Bastionissa oli suurin yksittäinen yleisötapahtuma, katsomo oli loppuunmyyty. Illan ohjelma  alkoi myöhässä, mutta onneksi paikalla oli narri, joka huvitti yleisöä sukkeluuksillaan, kuten narrin kuuluukin.

Ennakkoon ehkä odotetuin ohjelmanumero oli puolalainen Herttuan joukot ratsuineen. Jos yleisö odotti vahvasti haarniskoitujen ritareiden välisiä väkeviä peitsikamppailuja, se pettyi. Neljän ratsukon ryhmä oli liikkeellä kevyemmällä varustuksella ja esitti tehtäväradalla erilaisten aseitten käsittelytaitoja.

Turnajaisten muuta antia olivat kehässä käydyt buhurtin SM-liigan 1vs1-ottelut sekä viikinkien taistelunäytös.

Monelle illan näyttävin esitys oli kuitenkin historianelävöitysryhmä Garsin äksiisi- ja taisteluesitys. Musketit paukkuivat ja piikkimiesten tiivis linnake liikkui komentojen mukaan, 1600-luvun jalkaväkirykmentin taistelukoreografia toimi täsmällisesti.

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli