Haminan talousalueen uutislehti

Munivan kanan voi vuokrata kotiinkin

Kirkkojärvellä asuvan Kirsi Mettälän aamu alkaa aina kukonlauluun, joka kutsuu hoitamaan perheen lukuisia kotieläimiä.

Mettälä on kotiäiti ja eläintenhoitaja Haminasta.

– Meiltä kotoa löytyy koiria, silkkikanoja, baduaanikukko, ankkoja, kalkkunoita, vuohia, kaneja ja puhelias sinikelta-ara papukaija, kertoo Kirsi.

Eläimet ovat olleet Kirsin elämässä läsnä aina. Hän opiskeli Harjun maatalouskoulussa ja päätyi lopulta työskentelemään eläinten kanssa kotona.

– Ensimmäiset koirat tulivat noin 26 vuotta sitten, kun pidin kotikenneliä. Pieneläimiä kasvatin alunperin yritystoimintana eläinkauppoihin, mutta eläinkauppoihin iskeneen laman takia se toiminta loppui vuosia sitten.

Nykyään perhe kasvattaa eläimiä omaksi seuraksi ja myytäväksi.

Silkkikanat tulivat perheeseen kolme vuotta sitten, jolloin yksilöitä oli muutama. Nykyään kanoja on kymmeniä, kolme kukkoa ja paljon poikasia. Kanoja myydään eteenpäin sekä on myös mahdollisuus vuokrata kanoja.

– Se toimii niin, että kesän alussa vuokraaja hakee kanan ja palauttaa sen kesän lopussa takaisin. Kana on kätevä vuokrattava, koska se munii ilman kukkoakin, valistaa Kirsi.

Kotieläimistä on Mettälän perheelle seuran lisäksi myös muuta hyötyä.

– Olen itse maitoallerginen, joten en pysty juomaan lehmänmaitoa. Vuohista kuitenkin saan maitoa, jota pystyn käyttämään ja silkkikanat tietty munivat.

Kirsi pitää työstään eläinten parissa ja arvostaa mahdollisuutta viettää aikaa kotona.

– Parasta tässä on, ettei tarvitse lähteä pois kotoa töihin. Meillä on myös todella mukavat naapurit.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Lue myös