Tervasaaren septitankin ylivuotokaivo sijaitsee kuvan jollien alapuolella. Ylivuodoista on nyt päästy, kun tankki tyhjennetään kahdesti viikossa.

Veneiden vessatankkien tyhjennykseen tarkoitettu septitankki Tervasaaressa on tulvinut jätteitä senjälkeen, kun tankki otettiin uudelleen käyttöön laituritöiden edistyttyä. Useiden ilmoitusten jälkeen asiaan on nyt saatu parannus, ja septitankki tyhjennetään nyt kahdesti viikossa.

Kaupungille on tullut heinäkuussa ilmoituksia Tervasaaren haisevasta, ylivuotavasta septitankista. Tilannetta on pahentanut se, että ylivuotavan septitankin naapurissa asiakkaita palvelee jäätelökioski.

– Normaalisti septitankin tyhjennys on tehty automaattihälytyksen jälkeen. Kun säiliö on täyttynyt, automaatti hälyttää ja tankki tyhjennetään. Tervasaaren laituriremontin jälkeen automaattihälytystä ei ole saatu uudelleen toimimaan ja se on aiheuttanut ylivuotoja, sanoo Haminan vihertyönjohtaja Anne Repo.

Laituriremontin ajan keväästä lähtien septitankki toimi laiturialueen pohjoispäässä sillan alla. Avantouimareitten saunan harmaat vedet valuivat laituriremontin aikanakin veneilijöiden septitankkiin.

Tervasaarta ei ole kytketty viemäriverkostoon. Kun kunnallistekniikka saaren läntiseen osaan aikanaan saadaan, rakennettava pumppuasema hoitaa jätteet tiehensä eikä septitankkeja enää tarvita.

– Kunnallistekniikka tulee aikanaan, mutta siihen voi mennä vuosia. Siihen saakka jätteet kulkevat septitankkien kautta, sanoo Haminan kaupungininsinööri Matti Ruoti.

Veneille tarkoitetun septitankin koko on noin 10 m3. Veneasema Rampsilla ja ravintola Rampsi Kitchen & Lunchilla on oma kolmen m3:n septitankki, johon johdetaan ravintolan ja karavaanarien käyttämän tiskipaikan jätevedet.

– Me hoidamme septitankkimme tyhjennyksen itse tarpeen mukaan. Hoidossamme on myös kanoottilaiturin läheisyydessä sijaitseva pienempi septitankki, sanoo ravintoloitsija Jussi Kurvi.

  • Slider image
  • Slider image

Veneiden käymälöiden tyhjennyspiste on uuden laiturin eteläpäässä.

  • Slider image
  • Slider image