Haminan talousalueen uutislehti

Ely-keskus käyttää opastevaltaansa

Ely-keskuksen valtatielle määräämistä puutteellisista Hamina-opasteista huolimatta Haminan kesäliikenteessä on jälleen ollut runsaasti autoilevia turisteja. Miten paljon olisikaan, jos E18-valtatie olisi voitu varustaa perille ohjaavilla opasteilla!

Kun Haminan ohittava E18-tien kehätie valmistui, moni haminalainenkin eksyi Summassa, sillä Hamina-opaste oli hyvin vaikeasti havaittavissa. Sensijaan Ely-keskus nosti keskeiselle paikalla opasteen Lankamalmi, paikan, josta suuri osa haminalaisista ei ollut edes kuullut.

Alkoi taistelu ja kirjelmöinti koko maan opasteita suvereenisti hallitsevaa Tampereen Ely-keskusta vastaan. Hieman tilannetta saatiin parannettua mutta esimerkiksi Haminan ainoa SPA-hotelli ei saanut lupaa opasteelleen.

Ilman opasteita joutui jäämään kalamarket Disas Fish. Niissä ratkaisuissa Ely-keskus hairahti totaalisesti. Kun opasteiden perimmäinen tarkoitus on opastaa kansalainen turvallisesti ja suorinta tietä hänen haluamaansa kohteeseen, opasteiden puuttumisen vuoksi se ei Disas Fish -tapauksessa onnistu suomalaisilta ja vielä vähemmän ulkomaalaisilta. Summassa liikkuva näkee harhailevia itänaapurin pitkäkilpisiä autoja ja rekkoja rampeissa ja jopa moottoritiellä peruuttelemassa!

Nappiin ei mennyt Haminan poliittisten päättäjienkään ratkaisu luopua idästä E18-tietä lähestyville tarkoitetusta taiteellisesta jättiopasteesta. Se olisi herättänyt uneliaankin kulkijan huomaamaan, että kas, tässä on tarjolla liittymä kohti Haminaa!

Taistelu opasteista on monin paikoin hävitty, mutta sota jatkuu. Ei koskaan kannata luovuttaa, aina voi opasteisiin saada lisää tolkun viestejä. Se huomattiin Vaalimaallakin. Kauppakeskus Zsar sai kuin saikin Virolahden päättäjien kovapäisyyden ansiosta valtatien varteen oman opasteensa, vaikka Ely-keskukselta tuli ehdoton ei.

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus

Previous slide
Next slide