Viipurinkadun uusitut kaiteet ovat järeää tekoa.

Laurinkadun kaidetyöt Linnoituksen päiväkodin kupeella ovat valmistuneet ja Laurinkatu on avattu jälleen kaksisuuntaiselle liikenteelle. Samalla kadunvarsipysäköinti Laurinkadulla loppui.

Laurinkadun kaiteiden vanhat ja osin hapanneet kaiteiden puuosat on korvattu uusilla. Metalliosat on sensijaan hiekkapuhallettu ja maalattu uudenveroisiksi.

– Kaiteiden osalta työt valmistuivat viime viikolla, mutta työ jatkuu pienten puutöiden osalta vielä katutason alapuolella varuskunnan puolella, kertoo työpäällikkö Matti Lindgren Terra Infra Oy:stä, joka urakoi kaidetyön.

Kaiteet on rakennettu Museoviraston suojeleman muurirakenteen päälle.

– Uuden ja vanhan yhteensovittamisessa on haasteensa. Näissä kohteissa aikaa menee enemmän myös suunnitteluun, sillä muutoksia tulee aina, sanoo Lindgren.

Viipurinkadun varteen syntyi kaksi 25 metrin osuutta korkeaa kaidetta ja jatkeeksi noin 40 metriä matalampaa kaidetta.

Linnoituksen päiväkodin asiakasliikenne painottuu selkeästi Kaarlonkadun ja Viipurinkadun puolelle, sillä Viipurinkadun varteen entisen Keskuskoulun viereen on valmistunut uusi pysäköintialue, jossa vinopaikkoja on kolmisenkymmentä. Laurinkadun pysäköintiruudut poistuivat ennen kadun avaamista liikenteelle.

– Uudelle parkkipaikalle ajetaan vain Viipurinkadun kautta, ulosajo tapahtuu Kaarlenkadun kautta, muistuttaa Haminan kaupungininsinööri Matti Ruoti.

Kouvolalainen Terra Infra Oy on urakoinut myös Viipurinkadun uuden pysäköintialueen.

  • Slider image

Viipurinkadun varteen valmistunut uusi pysäköintialue palvelee Linnoituksen päiväkodin lisäksi myös liikuntahallin sekä Haminan lukion tarpeita.

  • Slider image