Haminan talousalueen uutislehti

Polkuautokisassa syke ja tunnelma korkealla

Raatihuoneen Le Mans -polkuautokilpailussa kuskien syke nousi ja jalat menivät ainakin kilpasarjassa maitohapoille, mutta hymy ei hyytynyt. Sekään ei haitannut, vaikka aika-ajojen aikana ja perjantai-illan ensimmäisessä startissa satoi vettä.

Leikkimielisen kisan järjestelyistä vastasivat tuttuun tapaan Haminan linnoituksen wanhat talot ry:n aktiivit. Tavoitteena on elävöittää vanhaa keskustaa järjestämällä erilaisia tapahtumia ja tässä he ovat myös onnistuneet.

Pientä pilkettä silmäkulmassa oli nytkin, vaikka kisat järjestettiin jo viidettä kertaa. Ruutulippu oli Haminan tyyliin huomattavasti virallista ruutulippua suurempi.

Kisat ajettiin esikuvansa hengessä joukkuekilpailuna. Kisan kestoa ei kuitenkaan määrännyt aika vaan ajetut kierrokset. Kilpasarjassa ajettiin 24 ratakierrosta puutalokorttelin ympäri. Muissa sarjoissa kierroksia on vähemmän.

Katujen herruudesta oli kilpailemassa kaikkiaan 26 joukkuetta, mikä jo kertoo tapahtuman suosiosta. Kovinta vääntö oli kilpasarjassa, jossa Vehkalahden Veikkojen hiihtäjien ja varuskunnan urheilijoiden välillä kamppailu oli kovaa.

Välillä johtopaikkaa piti VeVen joukkue ja välillä Havu. VeVen joukkue tuli kuitenkin maaliin ensimmäisenä ja sai haltuunsa myös kiertopalkinnon. Hyvän startin saanut Team Ouzo sai pronssia.

Jokkisluokassa voiton pokkasivat Kaasukeket. Erikoispalkinnon tyylikkyydestä sai sarjassa viimeiseksi jäänyt Haminan Teatterin joukkue. Valinnan vaakakupissa painavat nopeuden sijasta ajoasu, asenne ja efektit.

Junioriluokassa heti lähdössä kärkipaikan ottanut JR-Racing piti paikkansa loppuun asti. Jere, Jimi ja Joonatan Rinkinen nousivat korkeimmalle palkintopallille myös viime vuonna. Lasten sarjassa voiton veivät Turbokiiturit.

Kisat ajettiin Haminan Polkuautopuiston autoilla ja selostuksesta vastasi Haminan linnoituksen wanhat talot ry:n Matti Parpola.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide