Haminan talousalueen uutislehti

Turvallinen koulutie on yhteinen asiamme

Koulujen alkaminen on kaikille lasiperheille jännittävä paikka. Lapsilla on oikeus liikkua turvallisesti koulumatkoilla ja omassa lähiympäristössään, mutta he tarvitsevat tienkäyttäjäryhmänä myös erityistä suojelua liikenteessä. Lasten turvallisuus liikenteessä on niin kodin, koulun kuin yhteiskuntasuunnittelunkin yhyeinen asia ja meistä jokainen tienkäyttäjä voi vaikuttaa lasten asemaan ja turvallisuuden parantamiseen liikenteessä.

Viime torstai oli jälleen se päivä, jolloin lapset läksivät koulutielle. Ala-asteiden nuorimmat kulkevat koulutiensä jalan, elleivät saa kyytiä vanhemmiltaan tai kaupungin järjestämillä kyydeillä.

Haminalainen Jakke Pasi toi esikoispoikaansa Niklasta ensimmäiseen koulupäivään Aseman kouluun.

– Olemme käyneet koulureitin läpi muutamaan kertaan kartoittaen samalla mahdolliset vaaranpaikat. Reitillä on kaksi tai kolme kadun ylitystä. Ekaluokkalaisen aloittaminen koulussa tuo aina pientä jännitystä, tunnustaa Jakke Pasi.

Kannusjärveläinen Jussi Suurnäkki kyyditsi poikansa Niilon, 5, ensimmäiseen esikoulupäivään Aseman kouluun.

– Liikkuminen kaupungissa on erilaista kuin maaseudulla, josta esimerkiksi suojatiet puuttuvat kokonaan. Maalla pitää teiden ylittämisessä olla vähintään yhtä tarkkaavainen kuin kaupungissa, sillä traktorit ajavat joskus hyvinkin vauhdikkaasti, arvioi Suurnäkki.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide