Haminan talousalueen uutislehti

Kansalaisopisto sai koneensa käyntiin

Haminan kansalaisopiston opettajakuntaa vas. Päivi Hyle, Stina Piironen, Seija Kiiveri, kanslisti Soile Tilli sekä opiston rehtori Maaret Lommi.

Muutama vuosi sitten 70-vuotista taivaltaan juhlinut Haminan kansalaisopisto oli keväällä vaikeassa tilanteessa. Uusi rehtori oli eronnut ja toimistotyöntekijäkin joutui jättämään työnsä, opisto oli reilun parin kuukauden ajan kokonaan ilman rehtoria. Seuraavan lukuvuoden kurssiohjelma piti kuitenkin saada kuntoon.

– Kaksi opettajaamme tarttui toimeen ja ohjelmapaketti saatiin kuntoon ja nyt ovat ilmoittautumisetkin täydessä vauhdissa, sanoo 1. elokuuta opiston rehtorina ja samalla Haminan lasten ja nuorten koulutuspalvelujen kehityspäällikkönä aloittanut Maaret Lommi, joka on virkavapaalla Kirkkojärven koulunjohtajan virastaan.

Työteliästä kesäänsä muistelevat kansalaisopiston opettajat Seija Kiiveri ja Stina Piironen.

– Tunsimme talon koulutustarjonnan ja kun saimme avuksi vielä pari vuotta sitten eläköityneen kanslistimme, hommamme eteni vauhdikkaasti, kertoo Kiiveri.

Kansalaisopiston rehtori on tyytyväinen vauhtiin, jolla toiminta on käynnistynyt.

– Kansalaisopisto tekee merkittävää vapaata sivistystyötä, joka tukee asukkaittemme elinikäistä oppimista, arvioi Lommi.

– Tutut, entiset kurssit löytyvät edelleen ohjelmastamme. Uutta on esimerkiksi ukulelen soittokurssi, opettajana on Antti Järvinen. Happy Dance -kurssilla pääsee irroittelemaan eri rytmien tahdissa, avaa Kiiveri.

Marraskuussa jatkuvat viime syksynä alkaneet puukontekokurssit. Nyt aiheena on saamelaispuukon valmistaminen, kevätlukukaudella tarjolla on vuolupuukkokurssi. Puukkokursseilla opettajana on Tapani Eskola.

– Meillä on mukana yli 70 innokasta ja sitoutunutta opettajaa, joilla on missio viedä eteenpäin aineitaan. Kun toimintamme on vapaata sivistystyötä, emme ole kursseissamme kiinni tiukoissa säännöissä. Uusia opetusryhmiä lähtee liikkeelle innostuksen ja kokeilujen kautta ja jatkoa seuraa, kunhan innokkaita osanottajia riittää, sanoo rehtori Lommi.

Ensimmäiset kurssit alkavat 26.8., mutta ilmoittautumiset ovat jo täydessä käynnissä. Ohjeet ilmoittautumiseen löytyvät opiston kotisivuilta (www.opistopalvelut.fi/hamina/) ja ilmoittautua voi myös opiston kansliassa, Puistokatu 2 (3. kerros). Kanslia palvelee arkipäivinä klo 9–15. Asiakaspalvelu ottaa vastaan maksuja (myös smartumilla) klo 9–12.

Haminan kansalaisopiston lukuvuoden ohjelma on jaettu koteihin Haminan, Virolahden ja Miehikkälän alueella.

Opinto-ohjelma -vihkoa on saatavilla Haminan kaupungin palvelutoimistossa (Puistokatu 2), keskustan marketeissa, kirjastoissa sekä Jaspiksessa. Virolahdella ohjelmavihkoa saa S-marketista, Miehikkälässä kirjastosta ja Ratevasta.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli