Haminan talousalueen uutislehti

Kamppailu-urheilulle uusi harjoittelukeskus

Kamppailu-urheilukeskuksen tilat voidaan keveillä tilanjakajilla tarpeen tullen jakaa pienempiin osastoihin.

Ruissalon entisen uimahallin sijoille on valmistumassa monipuolinen kuntoilukokonaisuus, jossa hien pääsevät puristamaan itsestään kaikki halukkaat. Suurin parannus harjoitteluolosuhteisiin tulee nyrkkeilijöille, joiden harjoittelu- ja kilpailuolosuhteet paranevat ratkaisevasti.

Haminan kaupungin liikuntapalveluvastaava Heikki Vuoksiala puhuu innostuen Ruissalon liikuntahallin yhteyteen saneeratusta kamppailu-urheilukeskuksesta, jonka ovet avautuvat myös aivan tavallisille kuntoilijoille.

– Nyrkkeilijöille olosuhteiden paraneminen on pitkä loikka, sillä heidän nykyinen harjoittelutila Haminan urheilukentän huoltorakennuksen yhteydessä on monessa mielessä puutteellinen, sanoo Vuoksiala.

Kamppailu-urheilun pyhättö tarjoaa oivalliset puitteet kilpa- ja kuntonyrkkeilylle, mutta myös muille kamppailulajeille. Tatamilla on kokoa 12 x 12 metriä, mutta se soveltuu loistavasti myös kaikkeen ryhmäliikuntaan ikään katsomatta.

Kamppailu-urheilukeskuksen yhteydessä on myös toimiva kuntosali nykyaikaisine laitteineen mahdollistaen kaikkien lajien harrastajille voimaharjoitteetkin.

– Kuntosali on avoin ihan kaikille halukkaille pientä korvausta vastaan, vinkkaa Vuoksiala.

Kamppailu-urheilukeskuksen sijoilla ollut uimahalli päätettiin saneerata muuhun käyttöön, kun Haminaan valmistui muutama vuosi sitten uusi Linnoituksen uimahalli.

– Kamppailu-urheilukeskusta ei ole suunniteltu vain yhden lajin harrastajille. Sijainniltaan paikka on oivallinen, sillä läheisyydessä on kaupungin suurin koulu, päiväkoti, jäähalli ja laajat ulkoliikunta-alueet. Ensi kesäksi viereen lisäksi valmistuu keinonurmipäällysteinen pesäpallo/jalkapallokenttä.

Rakennuksen alakerrassa sijainnut entinen kuntosali saa myös uuden elämän, sillä tilat on saneerattu e-urheilukeskukseksi.

– Entisessä kuntosalissa on tarjolla tasokkaat tietoliikenneyhteydet ja myös oivalliset tilat muuhun nuorisotoimintaan. E-urheilukeskuksen palveluista vastaa Haminan nuorisotoimi, kertoo Heikki Vuoksiala.

Ruissalon liikuntahallin toiminta jatkuu samassa kiinteistössä ennallaan.

Nyrkkeily haluaa myös kilpakehän

Kymen Nyrkkeilijäin valmennuspuuhissa pitkään ollut Raimo Juutilainen tervehtii ilolla uutta kamppailu-urheilukeskusta.

– Nyrkkeilyn harrastajamäärätkin ovat hiipuneet nykyisten puitteiden vuoksi. Tila urheilukentän huoltorakennuksessa on ollut piinallisen ahdas, sanoo Juutilainen kiitellen uusia tiloja.

Uuden nyrkkeilysalin varustukseen pitää Juutilaisen mukaan kuulua myös kilpakehä, jossa olisi mahdollista järjestää salikilpailuja.

– Toistaiseksi suunnitelmissa on ollut vain siirrettävä kehä. Tuontyyppinen kehä olisi paluuta menneeseen aikaan. Nyrkkelijä kaipaa kehittyäkseen kilpailuotteluja, kehän pitää myös olla kilpailutasoa.

– Kuntonyrkkeilylle uudet tilat avaavat aivan uudet mahdollisuudet. Harjoitussäkkejä on riittävästi, mutta nyrkkeilijain harjoitteluun kuuluvat myös pistepallot, muistuttaa Juutilainen.

Liikuntapalveluvastaava Heikki Vuoksiala kiistää Juutilaisen arviot kehästä:

– Saliin on tulossa aivan oikea kehä kehäköysineen ja kulmatyynyineen. Tarpeen tullen kehä on siirrettävissä salin keskelle. Jos Haminaan tulee suuria nyrkkeilytapahtumia, ne viedään liikuntahallin puolelle vuokrattavaan kilpakehään, sanoo Vuoksiala.

Kamppailu-urheilukeskuksen tilat voidaan keveillä tilanjakajilla tarpeen tullen jakaa pienempiin osastoihin.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli