Haminan talousalueen uutislehti

Mestaripainijat esillä Kotkassa

Kotkan kamppailukeskuksessa (Ratakatu 14, Karhula) järjestetään torstaina 5.9. tapahtuma nimeltään Painin superilta. Tähtenä tapahtumassa tuikkii 21- ja 23-vuotiaiden MM-kultaa paininut Arvi Savolainen, mutta tapahtuman juontajana on vielä kovempi nimi: olympiakullan sekä MM- ja EM-tittelit aikanaan paininut Pertti Ukkola.

Tapahtuman järjestää Kotkan Eagles -seuran painijaosto, joka perustettiin taannoin merkillisten vaiheiden jälkeen.

Kotkan Eagles on amerikkalaisen jalkapalloilun seura. Painijaoston perustaminen Eaglesin siipien suojaan kävi mutkattomasti, sillä Kotkan Eaglesin puheenjohtaja on Jarmo Söderholmin tytär Essi Söderholm.

– Paini-Eaglesin harrastajat tulevat Etelä-Kymenlaakson alueelta, myös Haminasta. Yhteistyökanavia olemme jo avanneet muihin alueen painiseuroihin.

Jarmo Söderholm odottaa torstain 5.9. Painin superillalta paljon. Arvi Savolainen on illan tähti, mutta Eaglesin painijat esittäytyvät illassa laajalla rintamalla.

– Tapahtuma alkaa klo 17.30 rajulla, painille tyypillisellä alkujumpalla, joka osoittaa, että laji on monipuolisesti liikunnallinen eikä vain matolla puskemista.

Painin superiltaan ei ole pääsymaksua. Kaikki paikalle saapuvat osallistuvat 990 euron arvoisen 55-tuumaisen Finlux-television arvontaan.

– Kun kaikilla on maksuton arpalippunsa näpissään, alkaa arpojen myyminen á 5 euroa. Jokainen voi ostaa arpoja niin paljon kuin haluaa, viestittää Söderholm.

Söderholmilla on vankka tausta painin parissa. Menestyttyään juniorivuosina hän ylsi parhaimmilla SM-pronssilla aikuisten SM-kisoissa vuonna 1981. Aktiiviuran päätyttyä mies on keskittynyt valmennushommiin sekä nyt myös veteraanien painiin.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide