Haminan talousalueen uutislehti

Ilta Kivijalkaliikkeissä onnistui yli odotusten

Susanna Peri nosti Joni Ylämäen syliinsä, että poika pääsi valitsemaan itselleen palkinnon. Onnenpyörästä tuli voitto. – Kaikki tapahtumat ovat tervetulleita kaupunkiin. Vasta tultiin ja seuraavaksi mennään Huovilaan kahville, Jonin äiti, Suvi Ahola sanoi.

Haminassa ensimmäistä kertaa järjestetty Ilta Kivijalkaliikkeissä -tapahtuma onnistui yli kaikkien odotusten. Kaikki yrittäjät olivat yllättyneitä. Kaupat olivat täynnä ja asiakkaita riitti aina iltakymmeneen asti.

– Aivan huikeeta. Paikallisten asiakkaiden lisäksi tapahtumaan tuli väkeä kauempaakin, Loviisasta ja Kouvolasta asti ja joukossa oli paljon sellaisia, joita en ole ikinä ennen nähnyt, Valon & Tilan yrittäjä Susanna Peri hehkutti.

– Moni kävijöistä sanoi, ettei ole tiennytkään, että täällä on muutakin posliinia, Posliinitar AnnMaaritin yrittäjä Anneli Haimi kertoi.

Hän oli tyytyväinen, että kivijalkaliikkeet tulevat näin tutuiksi ja asiakkaat tulevat sisään uudestaankin.

Susanna Peri ja Anneli Haimi vastasivat Ilta Kivijalkaliikkeissä -tapahtuman järjestelyistä. Kaupunkitapahtumassa oli mukana kaikkiaan yli 20 liikettä.

Anneli Haimi oli esittänyt ajatuksen Susanna Perille, joka otti siitä heti kopin. Yhteinen visio sai tuulta purjeisiin ja naisyrittäjien yhteisvoimin tapahtuma myös toteutettiin.

Anneli Haimi oli aivan yllättynyt, miten paljon väkeä liikkeessä illan aikana kävi. – Samaa olen kuullut myös muilta yrittäjiltä.

Susanna Peri sanoo, että tapahtumalle on esikuvia muista kaupungeista.

– Itsekin olen puhunut tapahtuman järjestämisestä kolme vuotta. Minulla oli sille jo nimikin valmiina.

– Annelin kanssa kiersimme yrityksissä, lähetin kymmeniä sähköposteja ja valjastin kaikki verkostot, Susanna Peri kertaa.

– Se oli hienoa, että samalla tutustui itsekin paremmin paikallisiin yrittäjiin ja matkan varrella tuli myös hyviä ideoita kuten se, että otettiin tapahtumapassi käyttöön ja järjestettiin bussikuljetus Kotkasta.

Bussikuljetuksen sponsoroi Haminan Yrittäjät ry.

Kehittyvä Hamina ry:n puheenjohtaja Mervi Visuri sanoi, että yhdistyksessäkin tällaisesta tapahtumasta on puhuttu pitkään, mutta jäänyt kaiketi järjestämättä, koska yhdistyksellä ei ole yhtään työntekijää.

Hän kuitenkin lupasi lähes sataprosenttisen varmasti, että yhdistys lähtee ensi vuonna koordinoimaan tapahtuman järjestelyjä ja toteuttamaan sitä yhdessä yrittäjien kanssa.

Nanson Outlet myymälän muotinäytös sopi hyvin iltaan.
Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli