Haminan talousalueen uutislehti

RUK veturina matkailulle

Reserviupseerikoulun ja Puolustusvoimien matkailullista merkitystä Haminalle on harvoin puntaroitu. Puolustusvoimat ja yleinen asevelvollisuus eivät liity matkailuun, vaan niiden ydinsisältö kuuluu maamme turvallisuuteen ja puolustamiseen.

Reserviupseerikoulun ja Puolustusvoimien matkailullista merkitystä Haminalle on harvoin puntaroitu. Puolustusvoimat ja yleinen asevelvollisuus eivät liity matkailuun, vaan niiden ydinsisältö kuuluu maamme turvallisuuteen ja puolustamiseen.

Reserviupseerikoulun ansiosta Hamina tulee vuosittain hyvinkin läheiseksi paikaksi noin 1 300 suomalaiselle miehelle ja naiselle reserviupseerikurssien kautta.

Kurssien vetovoima kertautuu käytännössä kuitenkin moninkertaiseksi, sillä jokaisen kurssin omaistenpäivänä Haminaan saapuu noin kolminkertainen määrä vieraita kurssin päälukuun verrattuna.

Kurssijuhlissa RUK:n olemus avautuu myös aveceille, naisille ja miehille, jotka lyhyen juhlansa aikana saavat kaupungista, sen imagosta ja RUK:sta ainakin pintapuolisen kuvan.

Nuo vierailupäivät ovat Haminalle ja Haminan matkailumarkkinoinnille tärkeitä juttuja. RUK:n vetovoima tuo Haminaan vuosittain jopa 10 000 vierasta, joilla on tilaisuus tutustua Haminan kulttuuriin, historiaan ja palveluihin.

Satoihin nousee vuosittain myös RUK:n nostalgiakurssien tapaamisiin Haminaan saapuvien reservin upseerien määrä. Eräät kurssit kokoontuvat Haminaan muistelemaan oppilasaikaansa jopa vuosittain, monet käyvät Haminassa viiden tai kymmenen vuoden välein tai harvemmin.

Jokainen reserviupseerikoulutuksen saanut suomalainen kantaa tavalla tai toisella mukanaan muistoja Haminan oppilasajastaan RUK:ssa. Joukossa on tieteen, taiteen, liike-elämän ja myös politiikan huippunimiä presidenttejä myöten, joille Hamina kerran oli elämän keskipiste.

On myös kaikkien asukkaiden asia luoda Haminan henki ja puitteet sellaisiksi, jotta nuo muistot ja kokemukset kantaisivat myönteisinä mahdollisimman pitkälle.

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus