Haminan talousalueen uutislehti

Perjantain kirkasti jälleen Valojen yö

Myytti 13. päivä perjantaista epäonnen päivänä voidaan heittää roskakoppaan, ainakin mitä tulee Valojen yöhön. Jos alkuillasta tulikin muutama reipas sadekuuro, väistyivät pilvet illan mittaan, ja kaupunkifestivaalin päättävä ilotulitus valaisi taivasta kilpaa täyden kuun kanssa.

Tapahtumapaikat ja ohjelmalliset lavat kauppatorilla, raatihuoneen torilla ja Bastionissa keräsivät väkeä, joka samalla tutustui myös muuhun tarjontaan. Esimerkiksi raatihuoneen torilla oli vain muutama torimyyjä, mutta toisaalta liikkeitä illalla avoinna pitäneet torinvarren yrittäjät olivat hyvin tyytyväisiä kävijämääriin.

Kauppatori on vakiintunut kokoontumis- ja tapahtumapaikka, jonka kävijämäärät myös Valojen yönä säilyvät suurin piirtein samoina vuodesta toiseen. Bastioni oli totutusti täynnä väkeä. Hyvin valittu laadukas ohjelma: alkuillasta vauhdikas ja iloinen Jokeri Pokeri Box -show, keskivaiheilla legendaarinen haminalaislähtöinen yhtye Whistle Bait ja loppuillasta toinen kulttibändi, kansainvälistäkin mainetta niittävä Cleaning Women.

Illan huipensi ”siivousrouvien” musiikkiin sovitettu ilotulitus.

Kaupungin kulttuurituottaja Ilkka Muurman arvioi Valojen yön kävijämääräksi 6 000-7 000 vierailijaa. Ensi vuosi on tapahtuman 30. juhlavuosi, ja Muurman lupaakin ohjelmaan jotain spesiaalia.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Lue myös