Haminan talousalueen uutislehti

Iloiset koirapuiston avajaiset Meltissä

Elina Harjama sanoi, että 2,5-vuotias cockerspanieli Osku vähän aristelee isompia koiria, vaikka tämä onkin somejulkkis. Harjama kertoi käyneensä Oskun kanssa Kotkassa viikoittain spanielitreffeillä ja myös Savinimen pikkukoirien puistossa siitä asti, kun se avautui. Kotona on vielä viisi kuukautta vanha Repe, joka on myös käynyt pikkukoirien puistossa.

Meltin koirapuiston avajaisia vietettiin iloisissa tunnelmissa. Kaikki olivat tyytyväisiä, että koirille on saatu puisto, jossa on tilaa juosta vapaana ja avajaisissakin karvatassuilla oli melkoinen vauhti päällä. Ja kuin tilauksesta vähän ennen avajaisia ja nauhanleikkausta sadekin taukosi ja aurinko pilkahti pilvien takaa.

Meltissä avattu koirapuisto on tarkoitettu isoille koirille. Hyvää palautetta on tullut myös Savienimen pienten koirien puistosta, joka otettiin käyttöön jo kesäkuussa.

Isoiksi koiriksi lasketaan yli 15 kiloa painavat, sekä koirat, joiden säkäkorkeus on yli 40 senttiä.

– Metsikköön rakennettu Meltin koirapuisto on noin 4500 m2:n kokoinen. Pusikot on raivattu ja pintamaat kuorittu. Aidatun alueen keskiosaan on tehty kumpare ja sorapolku kiertää puiston laidoilla. Syksyn aikana tulee vielä valaistus, Anne Repo kertoi.

– Suunnitteluvaiheessa kaupunkilaiset saivat esittää toiveita, mitä koirapuistoon haluavat. Toiveina oli, että puistossa on aita ja portit ja se, että alue on turvallinen eli melko maltillisia toiveita.

Koirapuiston rakentamisen kustannukset tulevat olemaan vajaat 70 000 euroa, kun mukaan lasketaan myös parkkipaikan teko ja asfaltointi ja toistaiseksi puuttuva valaistus.

Koirien ulkoiluttajille oli avajaisissa tarjolla mehua ja Aitolahden munkkeja ja koirat saivat mukaansa Mustilta & Mirriltä maukasta purtavaa.

Meltin koirapuiston ”virallisten” avajaisten järjestäminen oli Haminan kaupungin hallintopäällikkö Maria Ovaskan idea ja hän itseoikeutetusti myös leikkasi avajaisnauhan.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli