Haminan talousalueen uutislehti

Vallinurmi koukuttaa varusmiehiä liikkumaan

Vallinurmen hiekkatekonurmi on 20 millimetrin nukalla eli se soveltuu hyvin yleiskentäksi. Rajat ovat jalkapalloa, koripalloa, junioripesäpalloa ja tennistä varten, kertoo eversti Rauhala.

Tiistaina Haminan varuskunnan alueella avattu Vallinurmen hiekkatekonurmi laajentaa monipuolisesti varuskunnan liikuntatarjontaa. Hiekkatekonurmikentän koko on 60 x 35 metriä eli se soveltuu mittojensa puolesta jalkapalloilun sekä pesiksen pienpeleihin.

– Tavoitteenamme oli saada tänne monitoimikenttä. Liikuntaupseerimme Tapio Kruuse oli aktiivisesti asian päällä ja olemme lopputulokseen hyvin tyytyväisiä. Kentän rakentaminen kiinnosti myös Museovirastoa, sanoo Reserviupseerikoulun johtaja eversti Jouko Rauhala.

Samanaikaisesti Haminan kenttähankkeen kanssa eteni Maasotakoulun lähiliikuntakenttä, joka valmistui Lappeenrantaan. Molempiin hankkeisiin saatiin tukea Maanpuolustuksen kannatussäätiöltä.

– Uusi lähiliikuntapaikka tukee hienosti varuskunnan liikuntaharrastusta. Uusi kenttä sijaitsee kuntoilupisteen vierellä eikä lentopallokentällekään ole paljoa matkaa.

Puolustusvoimien Koulutus 2020 ohjelmassa on monipuolisen liikunnan kehittämiseen ladattu suuret odotukset.

– Sotilaan keho on keskiössä. Vaikka liikuntaa tulee palveluksessakin runsaasti, lähiliikuntapaikkoja tulee olla tarjolla myös sotilaan vapaa-aikoina, sanoo eversti Rauhala.

Rauhala pitää mahdollisena uuden hiekkatekonurmen avautumista myös muille harrastajille.

– Säännöllisen ulkopuolisen käytön mahdollistaminen on hankalaa, mutta kenttähän sopisi mainiosti joihinkin pieniin turnausluonteisiin tapahtumiin juniorien pesä- ja jalkapalloilussa.

– Kenttä on kuitenkin varuskunnan alueella, joten ulkopuolisten käytölle on luotava selkeät käytännön säännöt, sanoo Rauhala.

Ainakin Haminan Palloilijat on jo ilmaissut halukkuutensa kentän käyttöön. HP järjestää kesällä 2021 Haminassa valtakunnallisen Naperoleirin, jossa tarvitaan laadukkaita kenttiä.

Vallinurmen avajaisissa testattiin kentän toimivuutta. RUK:n johtajan, eversti Rauhalan avaussanojen jälkeen irti laskettiin  komppanioitten varusmiesten joukkueet sekä myös henkilökunnan pelihaluiset.

Vallinurmi sijoittuu vallien katveeseen paikalle, jossa varuskunnan väki on ennenkin pelannut jalkapalloa.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli