Haminan talousalueen uutislehti

Vanha uimahalli tulee kalliiksi Haminalle

Haminan kaupunki on ajautunut piinalliseen pattitilanteeseen asunto-osakeyhtiön kanssa. Kaupungin on maksettava vuosittain 80 000 euroa asunto-osakeyhtiön vastikkeita ja rahoitusvastikkeita ilman, että maksuille saataisiin mitään vastinetta.

Haminan kaupunki on ajautunut piinalliseen pattitilanteeseen asunto-osakeyhtiön kanssa. Kaupungin on maksettava vuosittain 80 000 euroa asunto-osakeyhtiön vastikkeita ja rahoitusvastikkeita ilman, että maksuille saataisiin mitään vastinetta.

Vuonna 1969 Haminaan rakennettu Asunto-osakeyhtiö Satamakatu 3 suostui ottamaan Haminan kaupungin yhtiöön kumppanikseen ja yhdessä päätettiin rakentaa taloyhtiöön Haminan uimahalli.

Yhtiöjärjestykseen kirjattiin, että kaupungin osuus asunto-osakeyhtiön osakkeista on 49 % mutta maksuosuus 58 % yhtiön kuluista.

Kaupunki päätyi 2013 rakentamaan Torinvarren koulun tiloihin uuden uimahallin, jolloin vanha halli jäi toimettomaksi ja tyhjilleen. As Oy Satamakatu 3 kannatti vanhan uimahallin laajentamista ja peruskorjausta, kun kaupunginvaltuutetut päättivät rakentaa uuden.

Kaupunki on siitä lähtien turhaan yrittänyt pyristellä eroon vanhan uimahallin osakkeistaan ja maksuvelvoitteistaan.

Vuodesta 2014 lähtien tyhjän uimahallin osakkeet ovat tulleet maksamaan kaupungille jo 529 000 euroa ja maksut jatkuvat. Viimeksi kaupunki tarjosi uimahalliosakkeitaan taloyhtiölle veloituksetta luvaten lisäksi maksaa osuutensa taloyhtiön putkiremontista eli 373 833 euroa.

Ei kelvannut taloyhtiölle, sillä osakkeet vastaanottaessaan taloyhtiön muiden osakkaiden kontolle olisivat langenneet uimahalliosakkeiden 49 000 euron vuotuiset vastikkeet.

Haminan kaupunki on As Oy Satamakatu 3:n vanki, sillä yhtiöjärjestyksen purkamiseen eivät mitkään kohtuullistamisvaatimukset pure. Haminan kaupunki on käynyt oppimassa asian käräjäoikeudessa ja maksaa jatkossakin 59 % yhtiön kuluista oman remonttiosuutensa lisäksi.

Kun yhtiöjärjestys kirjoitettiin vuonna 1969, kukaan ei voinut edes kuvitella tällaisen tilanteen syntymistä. Jollei kaupungin hallitsemille tiloille kehitetä mitään järkevää käyttöä, kaupunki maksaa tappiin asti osakkeitten vastikkeet saamatta mitään vastinetta.

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus