Haminan talousalueen uutislehti

Lasten etuja ajava yhdistys vaakalaudalla Haminassa – lisää tekijöitä kaivataan!

Haminan PeLa oli huhtikuussa mukana Linnoituksen päiväkodin Huhtihulinat-tapahtumassa. Kuvassa PeLan hallituksen jäsen ja aktiivi Katja Paasio. (Kuva: Leena Sareskorpi)

Pelastakaa Lapset ry on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, joka edistää lasten oikeuksien toteutumista Suomessa sekä maailmalla. Järjestö on perustettu vuonna 1922 ja sillä on lähes kahdeksankymmentä paikallisyhdistystä, jotka tukevat omalla toiminnallaan järjestön yhteisiä päämääriä.

– Haminan Pelastakaa Lapset on tukenut jo yli 60 vuotta lapsiperheiden arkea, tuottanut iloa lapsille ja nostanut lasten arvostusta Haminassa, Virolahdella ja Miehikkälässä, kuvailee yhdistyksen puheenjohtaja Kirsi Pohjankoski.

– Joukkomme on innostunut, mutta aivan liian pieni, jotta voisimme turvata yhdistystoiminnan jatkon.

Pohjankosken mukaan vapaaehtoistyölle perustuvat yhdistykset ovat monin paikoin kriisissä, koska uusista jäsenistä on suorastaan pulaa. Tämä tilanne on myös Haminan Pelastakaa Lasten kohdalla.

– Etenkin hallitustyöskentelyyn tarvitaan uutta verta, vinkkaa Pohjankoski ja toteaa, ettei yhdistystoiminta ole ajankäytön suhteen kovinkaan vaativaa.

Kysymys ei kuitenkaan ole pelkästään siitä, mitä yhdistys saa jäseniltään, vaan mitä jäsenet saavat yhdistystoiminnasta. Pohjankosken mukaan PeLan toiminta tarjoaa merkityksellisen harrastuksen samanhenkisten ihmisten parissa.

– Yhdistykseen liittyminen ja siellä toimiminen ei myöskään edellytä omia lapsia. Haminan PeLa suo näköalapaikan ja vaikuttamiskanavan lapsityöhön myös vaikkapa sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille. Myös isovanhemmat ovat tervetulleita.

– Haminan paikallisyhdistyksen toimintaan voi tutustua osoitteessa hamina.pelastakaalapset.fi, kehottaa Pohjankoski.

– Jo pelkkä jäsenyys on konkreettinen teko kaupunkimme lasten hyväksi.

Yhdistys järjestää keskiviikkona 13.11. Kumppanuustalo Hilmassa kaikille avoimen tilaisuuden teemalla ”Mitä sinä voit tehdä lasten hyväksi”.

Tarjolla on tietoa Pelastakaa Lasten toiminnasta omalla alueellasi, kotimaassa ja maailmalla, kun puhumaan saapuu paikallisyhdistyksen aktiivien lisäksi Pelastakaa Lasten kattojärjestöstä kansalaistoiminnan koordinaattori Ira Kinnunen ja vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Leena-Kaisa Pantsu.

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli