Haminan talousalueen uutislehti

Haminan pidettävä puoliaan

Kymsoten virkamiesjohdon aikeet Haminan hyvinhoidetun vanhushoivan purkamiseksi tyrmistyttivät.

Sosiaalisessa mediassa vaatimukset Haminan eroamiseksi koko Kymsotesta voimistuivat mutta eipä Haminalla ole sitä vaihtoehtoa.

Haminan on muiden kuntien lailla huolehdittava terveydenhoitopalveluiden saatavuudesta ja se edellyttää liittoutumista johonkin suurempaan.

Kymsoten suorasukaiselle ja yliolkaiseltakin näyttäneelle esiintymiselle ei tyylipisteitä heru. Virkamiesten kiertelystä Haminan hoivataloissa on kuulunut seikkaperäisiä raportteja. Ei hoivaa kravattimiesten ylväällä esiintymisellä vielä  suljeta.

Kymsoten sisäpiirin tulee muistaa, että Kymsoten isännät löytyvät kunnista. Ei hoivakohteiden vähentämisen valmisteluakaan tule jättää virkamiesten vastuulle.

Haminan kohdalla näin kävi ja tuloksena oli suuri hämmennys niin hoivakotien asukkaiden kuin myös heidän omaisten keskuudessa. Välitöntä kritiikkiä tuli myös Haminan päättäjiltä ja virkakunnalta.

Kymsoten avauksessa tuoksahtaa vahvasti myös taktinen ote; kun pöytään isketään rajut leikkaukset palveluista, seuraavana esitetty kevennetty vaihtoehto tuntuu haminalaisista jo melkein pelastukselta. Siihenkään ei pidä kuitenkaan tyytyä, aina on pyrittävä parempaan.

Haminan on linnoittauduttava tiiviisti yhteen rintamaan. Kymsoten hallitukselle ja yhtymävaltuustolle on saatava selkokielinen viesti Haminaan vuosikymmenien aikana rakennettujen palvelujen toimivuudesta.

Saneluun ei maksajan tule missään tilanteessa alistua. Varuskuntakaupunkina me haminalaiset voisimme hakea oppia puolustustaisteluumme vaikka omalta sotaväeltämme.

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus