Haminan talousalueen uutislehti

HP hakee pesiskuntoa Pasi Niemelän johdolla

Haminan Palloilijain miesten pesisjoukkueen yhteisharjoitukset kohti ensi suven ykköspeistä alkoivat viikonvaihteessa Ruissalon urheiluhallin uudelta kuntosalilta. Komennon otti HP:ssä oman pesisuransakin aloittanut Pasi Niemelä, 56, joukkueen uusi kuntovalmentaja.

– Omatoimisen harjoittelun joukkue aloitti pelinjohtaja Juho Kaikon komennossa jo lokakuun alussa. Tästä mennään eteenpäin minun ohjeillani, sanoi Niemelä.

Karhulassa syntynyt Pasi Niemelä saavutti juniori-ikäluokissa kourallisen SM-kultamitaleita. Ainoan SM-sarjakautensa mies pelasi HP:n paidassa kaudella 1981. Vuodet 1983 – 1990 hän edusti SM-sarjatasolla Hyvinkään Tahkoa ja vielä vuodet 1994 ja 1995 Jyväskylän Kiriä. SM-sarjan lyöjäkuninkuuden ja tehopelaajan tittelin hän nappasi kaudella 1987.

Pelaajauransa jälkeen Niemelä on keskittynyt oman yrityksensä puolesta monipuolisiin urheiluvalmennuksiin triathlonista hiihtoon.

Entisenä huippupelaajana Niemelä tuntee pesäpalloilun fyysiset erityisvaatimukset.

– Jalkavammat ovat olleet vahvasti esillä myös HP:ssä. Niihin pyrin paneutumaan ennaltaehkäisevillä yksilöharjoitteilla. Alku- ja loppuverryttelyjen merkitystä ei voi ylenkatsoa, arvioi Niemelä.

– On pelaajatyyppejä, joille jalkaongelmat tuppaavat tulemaan jokaisella pelikaudella. Niihin on löydettävä harjoitteet jo ennen vammojen ilmaantumista.

HP:n kaartista suuri osa on tuttu Niemelälle jo entuudestaan.

– Kotiläksyt on tehty tunnolla lokakuun osalta, sain positiivisen vaikutelman joukkueen motivaatiosta. Harjoittelun painopisteiden suunnitteleminen ja toteuttaminen ovat syksyn ja talven aikana keskiössä.

– Pelinjohdon kanssa katsotaan sitten kevään aikana joukkueen kehittymistä. Eri rooleihin pitää löytää sopivat pelaajat.

HP lähtee ensi kauteen pitkälti viimekautisella ryhmällä, mutta joukkueessa on uusiakin kasvoja.

– Koppariosastollemme on kaavailtu Nino Muuruvirtaa ja Roni Wahlia, joilla on jo näytöt osaamisestaan. Muuruvirta tulee meille IPV:stä, Wahl Tahkosta, kertoo HP:n toiminnanjohtaja Marko Hovi.

Tahkosta seuraan tulee myös Erik Lahti, jolla on takanaan parikymmentä peliä superissa.

Haminalaisyleisöä kiinnostaa Juha Leskisen paluu joukkueeseen kahden välivuoden jälkeen.

– Ahkerasti mies on harjoitellut, luotamme hänen iskukykyynsä, luonnehtii Hovin kotiuttaja-mörssäriään.

HP:n 14 pelaajan ryhmä: Lauri Aitala, Jere Heikkilä, Nino Muuruvirta, Verneri Taurama, Tuisku Tuovinen, Juha Leskinen, Erik Lahti, Matias Hangasmaa, Henri Heikkilä, Otso Mäkelä, Juha Toikka, Elias Lahti, Roni Wahl ja Joona Mäkelä.

Joukkueen pelinjohtajana jatkaa kaksikko Juho Kaikko – Simo Vanhala.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide

Lue myös