Punotut lepuuttajat ovat Oiva Sutelan käsialaa.

Taidokkaat köysistä ja naruista tehdyt punontatyöt ovat osa merimieskulttuuria. Nyt tuota taitoa opetetaan Haminassa myös maakravuille.

Haminan Tullimakasiinissa alkaa köysitöiden punontakurssi, jossa opettajana on haminalainen alan konkari Jussi Korkka. Ensimmäinen sessio alkaa huomenna torstaina 7.11. klo 10. Punontatöiden alkeiskurssi kestää jouluun saakka.

– Pääsin sopivasti hankkimaan kolme kilometriä narua. Kurssilaisilta peritään vain käyttämänsä narun hinta, eli narun hinnalla saa jokainen viedä tekemänsä työt kotiin, sanoo Patu Patanen Tullimakasiinista.

Jussi Korkka eli Poosu-Jussi on tehnyt runsaasti naru- ja köysitöitä merimiesvuosinaan. Hänen oppi-isänsä oli haminalainen Oiva ”Oippa” Sutela, alan todellinen legenda.

– Pitkillä Pohjois- ja Etelä-Amerikkaan suuntautuneilla purjehduksilla oli aikaa harrastetöille, sillä matkaa esimerkiksi Kanadan suurille järville tehtiin Suomesta yli kolme viikkoa per suunta, kertoo Patanen, joka on merimiesurallaan seilannut niin Oippa Sutelan kuin Jussi Korkankin kanssa.

Tullimakasiiniin on avattu myös joulumyyjäiset. Myynnissä on merellistä tavaraa pullolaivoista lähtien.

  • Slider image

Patu esittelee kurssilaisten käyttöön hankittuja naruja.

  • Slider image