Haminan talousalueen uutislehti

Hiihtäjä tarjoili voittamisen oppeja liike-elämän kermalle

Sami Jauhojärvi saapui Haminaan Rovaniemen lumilta. Hänestä hyvää huolta piti Kymenlaakson Kauppakamarin toimitusjohtaja Marika Kirjavainen. (Kuva: Kirsi Juura)

Kymenlaakson kauppakamarin perinteinen 9. Suunta -johtamisseminaari sai tänä vuonna ripauksen kultaa ja glitteriä kylkeensä, kun tapahtuma kasvoi kauppakamarin 90-vuotisen historian kunniaksi juhlaseminaariksi.

Laadukas johtamisseminaari RUK:n Maneesissa sai jatkoa illalla, kun Kotkan Höyrypanimolla vietettiin Kymenlaakson kauppakamarin juhlagaalaa.

Yksi seminaarin puhujavieraista oli Sami Jauhojärvi, talveen 2017 uransa lopettanut huippuhiihtäjä, jonka meriittilistalta kirkkaimpana löytyy parisprintin olympiakulta Sotsista 2014 yhdessä Iivo Niskasen kanssa.

– Hiihtämisestä leipäni tulee edelleenkin, sillä työskentelen Fischerin suksien parissa markkinoinnissa ja tuotekehittelyssä. Lisäksi olen kommentaattorina Ylen hiihtolähetyksissä, kertoo Jauhojärvi.

Jauhojärven Meri-Lapista periytynyt murre viehättää hiihdon ystäviä, eikä mies aio jatkossakaan puheitaan ryhtyä ”siistimään”.

– Tulee sitten toisenlaistakin palautetta. Viimeisin viesti kehotti vaihtamaan kirjakieleen ja lopettamaan omituisen mongerruksen.

Suunta-seminaarissa Sami Jauhojärvi arvioi joutuneensa itseään parempaan seuraan.

– Puhuin menestymisestä ja voittamisesta ja näytti kyllä kiinnostavan liikemaailmankin väkeä. Kokemuksista voi ottaa opit menestykseen, mutta se vaatii asioitten perusteellista analysointia.

– Oppejani voi peilata mainiosti myös liike- ja yrityselämään, sillä viestini on hyvin käytännönläheinen.

Puhujakeikat ovat viimeisen vuoden aikana täyttäneet yhä enemmän entisen huippuhiihtäjän kalenteria. Ei mikään ihme, sanavalmis supliikkimies hyödyntää hiihtoon liittyvää asiantuntemustaan ja kokemustaan sekä luontaista supliikkiaan ja esiintymiskykyään.

Kun Jauhojärvi ilmoitti lopettamisestaan, asiasta kertovassa Hesarin jutussa luki muun muassa näin:

”Tulevaisuudessa Jauhojärven voi kuvitella näkevänsä missä tahansa vaikkapa näistä rooleista: yritystilaisuuksien puhujana tai muuna esiintyjänä, Ylen hiihtolähetysten asiantuntijana, kolumnistina, poliitikkona tai yrittäjänä.”

Oikeastaan kaikki muu on jo toteutunut paitsi politiikka.

– Heti syksyn tullen näitä keikkoja tulee ja vielä keväälläkin. Kesällä on tällä puolella hiljaisempaa. Näihin töihin riittää ylioppilastutkintokin, kun ottaa matkan varrelta mukaan kaiken kokemuksen, arvioi Jauhojärvi.

Sami Jauhojärvi on kotoisin Tornionjokilaaksosta. Olympiakullan lisäksi miehellä on kolme pronssimitalia MM-laduilta ja lisäksi seitsemän podium-sijoitusta maailmancupin tapahtumista.

Suunta 2019 -seminaarissa tavanneet Kyrö Distilleryn Jouni Ritolalla (oik.) ja Miehikkälän OP:n toimitusjohtajalla Teemu Tuukkasella oli Maneesissa tilaisuus muistella yhteisiä opiskeluvuosia.

Suunta 2019 -juhlaseminaarin juontajana toimi jo neljättä kertaa Arto Nyberg.

– Mukava tänne tulla on, kun alustajien joukko on huippuluokkaa, pelkisti Nyberg.

Laatuviinojen valmistamisen haasteista seminaariväelle kertoi Kyrö Distillery Companyn Jouni Ritola. Puolustusvoimiemme seuraavien vuosikymmenten haasteita availi haminalaissyntyinen prikaatikenraali, Puolustusvoimien suunnittelupäällikkö Vesa Virtanen.

OP-ryhmän pääjohtajan Timo Ritakallion teemana oli johtaminen jatkuvan muutoksen aikakaudella. Eurokansanedustaja Henna Virkkunen puhui kilpailukykyisestä Euroopasta ja kestävästä tulevaisuudesta.

Tavara- ja matkustajaliikenteen haasteita availi Finavia Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Mäki. Suomen Kuntaliiton toimitusjohtaja Minna Karhunen puhui johtamisesta.

Prikaatikenraali Vesa Virtanen kertoi Puolustusvoimiemme mittavista tulevaisuuden kalustohankinnan haasteista.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli